[VIDEO] U Ljubljani predstavljena Cedevita Olimpija: Ovo je logičan iskorak

Cedevita Olimpija

U Ljubljani je predstavljen projekt spajanja klubova KK Cedevita i Petrol Olimpija, koji će u budućnosti zajedničkim snagama imati cilj ostvariti što bolji sportski i poslovni rezultat…

Klubovi se udružuju kao ravnopravni partneri, s glavnim sponzorima Atlantic Grupom i Petrolom. Novi će klub imati sjedište u ljubljanskoj dvorani Stožice.

“Ovo je prvi put da se udružuju dva profesionalna kluba iz dviju država, riječ je o novitetu na području Europe, zbog čega smo osobito uzbuđeni. U NBA ligi je uobičajeno da franšize mijenjaju sjedište, pa iako je za Europu danas ovo avangardan potez, mi preseljenje u Ljubljanu i udruživanje s KK Petrol Olimpijom vidimo kao logičan iskorak za vrijeme koje je pred nama. Možemo reći da gradimo na osnovama koje je na ovim prostorima prije više od 40 godina postavio Krešimir Ćosić, koji je uspio biti trener Olimpije iz Ljubljane, a igrati za Zadar. Nama granice ne smetaju, ovo predstavlja neko novo pomicanje uobičajenih pogleda na organizaciju kluba i sretan sam da vodstvo KK Petrol Olimpije dijeli s nama takve poglede i iste vrijednosti”, komentirao je između ostalog predsjednik Uprave KK Cedevita Emil Tedeschi novu fazu u razvoju kluba.

“Udruženje dvaju klubova predstavlja puno više nego samo spajanje dvaju imena. To je objedinjavanje dva dobra u jednog najboljeg. To je povezivanje i zajedništvo navijača, sponzora, igrača, trenera, stručnog stožera i svih nas koji sukreiramo oba kluba. Odlučili smo se za udruživanje jer istinski vjerujemo da je jedan najbolji klub bolji nego dva dobra. Jer vjerujemo da sport ruši sve granice”, kazao je predsjednik Košarkaškog kluba Petrol Olimpija Tomaž Berločnik.

Emil Tedeschi podsjetio je da je Atlantic Grupa ulazeći 2005. godine u KK Botinec imala za to dva osnovna motiva. Jedan je bio promotivno-komercijalni, usmjeren na jačanje brenda Cedevita širem regije i Europe, dok je drugi bio društveno odgovorni aspekt, kroz namjeru da kompanija dio zarade koju ostvaruje vrati društvu, prije svega kroz rad s mladima u Cedevitinoj školi košarke. Predsjednik kluba i glavnog sponzora s ponosom ističe da su uspjeli na oba polja, jer je KK Cedevita peterostruki hrvatski prvak i sedmerostruki osvajač Kupa Krešimira Ćosića, a zadnjih se 10 godina nalazi u samom vrhu regionalne košarke. Također je stalni član najviših europskih natjecanja, s tri nastupa u Euroligi i trećim mjestom u Eurokupu 2011. godine. Osim razvoja najviših standarda organizacije profesionalnog pogona, kroz školu košarke koja okuplja više od tisuću dječaka i djevojčica KK Cedevita kod mladih razvija zdrave navike i osjećaj za važnost tima i zajednice. Dom košarke Cedevita na zagrebačkom Velesajmu je još jedna investicija u rad s mladima, s najboljim recenzijama jednako domaćih stručnjaka, kao i renomiranih košarkaških djelatnika iz Europe i NBA lige.

Ponukan novom perspektivom za klub, Upravni odbor KK Cedevita odlučio je iskoračiti u sredinu u kojoj klub može ostvariti puni sportski i komercijalni uspjeh, sa značajno većim mogućnostima i ambicijama u regionalnoj ABA ligi i u europskim natjecanjima. Košarkaškim znalcima bit će jasan potencijal sinergije s klubom ogromne tradicije, koji je korisnik vrhunske infrastrukture, prije svega dvorane Stožice, gdje će se igrati domaće utakmice. No, novosti za prvi tim ne znače povlačenje Cedevite iz Zagreba. U Zagrebu će biti djelatan košarkaški klub Cedevita Junior, koji će se oslanjati prvenstveno na domaće igrače i trenere te će se natjecati u hrvatskom prvenstvu u svim dobnim kategorijama. KK Cedevita Junior će nastaviti baštiniti najbolje prakse KK Cedevite u radu s mladima, razvijajući dalje školu košarke te koristeći u potpunosti kapacitete Doma košarke Cedevita.

Svi dodatni detalji vezani uz organizacijske, procesne i kadrovske detalje udruženog kluba KK Cedevita Olimpija i KK Cedevita Junior bit će javnosti predočeni u narednim tjednima.

KOŠARKA
Tagged with: ,