Cedevita otišla u Poljsku po drugu europsku pobjedu: Bez obrane nema života!

Gdania

Košarkaši Cedevite u srijedu od 20 sati igraju dvoboj trećeg kola 7Days Eurokupa, na gostovanju kod poljske Arka Gdynije. U prvom kolu upisan je poraz kod Limogesa, ali je hrvatski prvak pred svojim navijačima svladao berlinsku Albu…

“Moramo se poboljšati u obrani. Neke momčadi tijekom sezone ponekad imaju problem da ne mogu igrati obranu, a ponekad je to zato što ju ne znaju igrati. No, mi smo u predsezoni vidjeli da smo sposobni u obrani igrati puno aktivnije. Moramo igrati obranu u svakoj utakmici, moramo raditi na tome svaku minutu i na svakom treningu jer s napadom problema nemamo. Znamo koji su naši ciljevi, a s takvom obranom ih nećemo ostvariti. Bez obrane nema života”, izjavio je trener Cedevite Sito Alonso.

Španjolski strateg zna da njegovoj momčadi u Poljskoj neće biti lako: “Oni su vrlo dobra momčad, pogotovo u napadu i zbog toga ćemo još više morati igrati dobru obranu. Sposobni su brzo zabiti u prvih nekoliko sekundi napada. Imaju dobre šutere, a njihovi centri veći su od naših. Protiv Kubana su igrali dobro, a i protiv Tofaša su igrali dobro sve do zadnjih osam minuta utakmice. Moramo biti ozbiljni jer ovdje govorimo o ozbiljnom i dobrom protivniku.”

Razigravač Josh Magette svjestan je da se od Cedevite očekuju pobjede: “Trenutno tražimo pobjede i tražimo načine da dođemo do njih. Još uvijek smo u potrazi za nekim odgovorima, no još je rano u sezoni. U ABA ligi i 7Days Eurokupu ima mnogo dobrih momčadi. Bez obzira protiv koga igramo, moramo biti fokusirani i spremni, a utakmica u subotu pokazala nam je što će se u suprotnom dogoditi.”

Cedevita će igrati bez ozlijeđenih Filipa Krušlina i Karla Žganeca.

“Svi moraju biti maksimalno spremni jer trenutno imamo nekih problema s ozljedama. Sada nema smisla gledati unatrag i ne smijemo dopustiti da porazi iz prošlosti utječu na to kako ćemo igrati u budućnosti”, izjavio je Magette.

KOŠARKA