Cedevita pod vodstvom novog trenera krenula s pripremama: Najvažnije je da se prvo dobro upoznamo

Cedevita

Prva momčad Cedevite krenula je s pripremama za novu sezonu, pod vodstvom novog trenera Španjolca Sita Alonsa.

Na raspolaganju su mu bili Stipanović, Ramljak, Krušlin, Lima, Benite, Bell, Cobbs i Cook te igrači koji će u novoj sezoni participirati u sustavu pod Slavenom Rimcem. Na treningu je, ali u posebnom režimu rada, bio i rekonvalescent Toni Katić.

Kondicijski trener Slaven Hlupić jutarnji trening odradio je na otvorenom, na terenima NK Lokomotive na Kajzerici, tako će biti i sljedećih dana, dok se košarkaški radilo navečer u Domu košarke Cedevita. U petak momčad seli na Roglu, u međuvremenu se očekuje dolazak Aguilara, a Magette će stići izravno na Roglu, kao i Bošnjak i Žganec koji su s reprezentacijom na turniru u Kini.

“Vrlo sam sretan jer su igrači došli veoma motivirani. Sviđaju im se grad i klub, a ljudi u klubu im pomažu da se što prije prilagode. Počinjemo korak po korak, a prvi korak nam je da se međusobno upoznamo jer je to najvažnije. Sada čekamo da nam počnu visinske pripreme, ali mislim da smo dobro počeli.“

“Zadovoljan sam rosterom. To je naša momčad i sretni smo s igračima koje smo potpisali ovo ljeto. Sada moramo raditi s njima. Sretni smo što smo ih doveli, no pred nama je velik posao, neće biti lako sve to uskladiti,” istaknuo je novi strateg hrvatskog prvaka.

Igrače očekuje naporan rad…

“Volim raditi. Svjestan sam problema koje ćemo imati zbog toga što će se igrači priključivati reprezentacijama i moramo stoga raditi na što više stvari prije nego što nam neki igrači odu. Raspored je težak.“

“Svi su mi pozitivno govorili o Rogli. Ja nikad nisam bio ondje, no mislim da je to važno jer ćemo ondje biti devet, deset dana . Radit ćemo sve zajedno kao momčad. Imat ćemo vremena raditi, razgovarati, družiti se, ručati zajedno i to je sjajno. Nije lako jer ćemo ondje biti odvojeni od obitelji, no bit će to sjajna prilika da zajedno radimo,” poručio je Alonso.

KOŠARKA
Tagged with: ,