Cedevita upisala važnu gostujuću europsku pobjedu: Igrači su danas pomagali jedni drugima!

Asseco Arka Gdynia

U trećem kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita je u Poljskoj sa 78:61 upisala važnu pobjedu protiv Arka Gdynie.

U dresu pobjednika Justin Cobbs je upisao 13 poena, pet skokova i tri asistencije. Vitor Benite ubilježio je 12 poena i tri skoka, James Bell 12 poena i četiri skoka, Augusto Lima imao je svestranu statistiku od 10 poena, šest skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i tri blokade, Ivan Ramljak je upisao sedam poena i 11 skokova, a Pablo Aguilar sedam poena, 13 skokova i tri asistencije.

Za domaćine je Josh Bostic upisao 17 poena i četiri skoka, a James Florence 16 poena i tri asistencije. Oba su bivši igrači Zadra…

“Danas smo igrali malo bolje. Igrači su danas pomagali jedni drugima i trudili su se u rotacijama u obrani. Znam da izgleda da je bilo lagano, ali Tofaš i Kuban su se mučili protiv te momčadi i sretni smo zbog ove pobjede. Ovo je vrlo važna pobjeda, pogotovo nakon što smo izgubili protiv Mege. Momčad je bila gladna pobjeda i igrali su velikom željom,” istaknuo je trener Sito Alonso.

“Sveukupno, mislim da smo u drugom poluvremenu odradili sjajan posao. Znali smo da se sve vrti oko obrane i mislim da smo u obrani odradili dobar posao. U drugom poluvremenu zabili su nam svega 28 poena i to je bio ključ. Ova pobjeda važna je posebice jer je ostvarena u gostima. Teško je u ovom natjecanju pobjeđivati u gostima i ova pobjeda je važna kako bi dobili samopouzdanje i kako bi nastavili napredovati i rasti kao momčad,” dodao je Pablo Aguilar.

Idući dvoboj u Eurokupu je 24. listopada u Domu sportova protiv Lokomotiv Kubana.

KOŠARKA