Červar: Moram dati i drugima šansu!

Červar, HRS

Nakon maestralne partije u Osijeku i uvjerljive 32:19 pobjede nad Crnom Gorom u prvom susretu razigravanja za Svjetsko prvenstvo, hrvatske rukometaše u Podgorici od 20 sati u SC Verde čeka uzvratni dvoboj, koji će, sigurno smo, biti samo formalnost.

U fenomenalnoj osječkoj atmosferi hrvatski rukometaši razmontirali Crnogorce: Pokazali smo kojim putem treba ići!

Izborniku će ovaj dvoboj itekako biti od koristi: “Stigli smo u Podgoricu, ne da branimo našu prednost, nego da igramo. Oni će poduzeti sve da se rehabilitiraju za predstavu u Hrvatskoj, znamo da će biti teško. Meni je važno kako ćemo im se suprotstaviti i tražim kontinuitet dobrih igara. U Osijeku je bila fantastična predstava, ali trebamo to potvrditi i ovdje, to je glavni cilj!”

U Podgoricu je Lino Červar doveo 18 igrača, na put nisu krenuli Ivan Stevanović, Damir Bičanić i Ivan Slišković, koji je u srijedu potpisao ugovor s njemačkim Göppingenom.

Zanimljiv odabir Červara za Mediteranske igre

“Svi su dio naše rukometne obitelji, polako ću dati i drugima šansu. Moramo imati širu klupu, jer kad stalno igra ista ekipa to se pokazalo neefikasnim. Širimo krug reprezentacije, u potrazi smo za dobrim ljudima s velikom mentalnom jakošću, što nam je iznimno važno. Kontinuirano radimo selekciju i reprezentacija nije zatvorena cjelina i dostupna je svima,” naglasio je Lino.

RUKOMET