Saračević novi trener hrvatskih rukometnih prvakinja: Živjet ću u Koprivnici, osjetio sam da postoje velike ambicije

Saračević, Goluža, SEHA Gazprom

Nakon što su ga ‘otpisali’ u Zagrebu, legendarni bivši hrvatski rukometni reprezentativac, olimpijski pobjednik iz Atlante, 56-godišnji Zlatko Saračević, preuzet će rukometašice Podravke Vegete.

U Koprivnici su na kraju protekle sezone odlučili prekinuti suradnju sa Snježanom Petikom, koja je osvojila naslov prvakinja Hrvatske, ali i teško stradala u finalu Kupa od Lokomotive.

Sarač je predstavio svoju viziju razvoja kluba, a rad u Koprivnici bit će mu prvi angažman u ženskom rukometu.

“Ne vidim tu neki problem. Ima dosta trenera koji su napravili rezultate i u ženskom i u muškom rukometu. Čim sam dobio poziv od Podravke razgovarao sam sa Zdravkom Zovkom, Silvijom Ivandijom i s Irfanom Samilagićem, koji su radili i u muškim i u ženskim klubovima, i svi imaju dobra iskustva. Nadam se da ću ih imati i ja. Rukomet je, ljudi, rukomet, nema tu neke filozofije. Jedno je rad, drugo je odnos s igračima, odnos s klubom, s medijima i tu nema neke velike razlike. Možda je samo u zadnje vrijeme ženski rukomet na marginama sporta, a razlog je što nema rezultata. S rezultatima će i to doći. Važno je da klub ima tradiciju, želju i ambicije, a mi ćemo raditi. Volim raditi sa svima zajedno, da svaki ima svoj dio. Jako mi je važno i bitno da je Bojan Golub sa mnom, u kojeg imam apsolutno povjerenje i koji je tu već radio, ima iskustvo, tako da će mi on puno pomoći, kao i svi drugi u klubu. Moramo raditi zajedno. Živjet ću u Koprivnici, dolazi mi supruga. Ne želim biti u autu na relaciji do Zagreba i natrag. Samo tako možemo nešto napraviti. Kopat ćemo 24 sata da nešto napravimo. Moj je cilj da kad jednoga dana odem, klub bude boji nego što je bio kad sam došao,” prenosi službena klupska stranica.

“Ovdje smo odlučili da zajedno uđemo u projekt koji će, nadam se, biti uspješan. U Koprivnicu dolazim iz prvaka Hrvatske u redove prvakinja Hrvatske. Znam kamo dolazim! Ovo je već drugi klub u koji dolazim, a da je bivši prvak Europe. Kad uđeš ovdje, pa se vide svi ovi silni pehari, ove divne slike, sjetim se onoga što smo svi gledali kad je pod vodstvo mog trenera Šojke Šojata osvojena Liga prvakinja: dolaziš u klub s velikom tradicijom,” poručio je.

Bojan Golub bit će mu pomoćnik, a Barbara Stančin bit će trenerica vratarki.

Podravka se prijavila za kvalifikacije EHF Lige prvakinja, a u klubu se nadaju kako će Koprivnica biti domaćin turnira.

“Trebat će nam podrška grada, podrška publike, a mi ćemo to pokušati vratiti na terenu. Pripreme počinju u ponedjeljak 23. srpnja. Jedino što će u početku biti nova ekipa, a trebat ćemo jako brzo igrati dobro. Morat ćemo tako složiti pripreme da već u rujnu u kvalifikacijama budemo, koliko god možemo biti, u top formi!”

“Znam što me očekuje. Očekuje me krv, suze, znoj, rad, s ciljem da se odmaknemo stepenicu više. Jedan od razloga što sam odlučio doći ovdje je i to što sam osjetio da postoje velike ambicije. To je ono što i mene stalno vuče u sportu, jer želimo da budemo što bolji. Da su rekli da žele samo biti prvaci Hrvatske i da to tako završava vjerojatno se ne bismo ni dogovorili. Svjestan sam da ne možemo ništa obećavati. u sportu je jedno raditi, drugo da nema nikakve garancije za rezultat, ali ćemo napraviti sve od sebe da se dignemo stepenicu više da to pokušamo vratiti donekle na ona mjesta gdje je Podravka nekad bila u Ligi prvakinja i u europskom rukometu, a usput zadržati primat u Hrvatskoj,” zaključio je Saračević.

Zagrebaše je prošle sezone odveo do dvostruke krune, na Euru u Hrvatskoj bio je Červarov pomoćnik, a samostalno je s klupe vodio Zamet, Čelik i mađarski Nyiregihazy i Dubrovnik.

Iz Podravke su objavili i kako je nakon povratka Selene Milošević u Koprivnicu popuna ekipe završena.

Vratarke: Magdalena Ećimović, Jovana Risović, Antonia Jukić;

Vanjske igračice: Aljona Ihnjeva, Ivona Mrđen, Lea Franušić, Tena Petika, Karina Jožekova, Natalia Čigirinova, Dejana Milosavljević, Selena Milošević;

Krila: Korina Karlovčan, Lara Pavlović, Ana Turk, Maria Holešova, Nikolina Zadravec;

Kružne napadačice: Elena Popović, Dragica Džono, Ana Debelić.

(Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET