Červar: Ovo je bljesak kojeg trebamo ponavljati! Šunjić: Neki dan nije to bila prava slika Hrvatske!

HRS, Švedska

Hrvatska rukometna reprezentacija uspjela je u Norrköpingu svladati aktualne europske doprvake s minimalnih 29:28 (16:17).

Izbornik Lino Červar pohvalio je sve igrače za danas prikazanu igru: “Moram pohvaliti igrače, mislim da je to danas bila druga priča. Mislim da smo igrali kvalitetno i borbeno. Mogu samo pohvaliti mlade igrači koji su osporavani, a pokazali su da itekako mogu. To je poruka da treba vjerovati u sebe. Ne smiju se predati, moraju se dokazati. Moramo imati više povjerenja u mlađe. Sve igramo na sigurnu kartu. Koliko god sam jako zadovoljan mislim da ne trebamo sada misliti da smo previše dobri. Ovo je jedan bljesak koji treba ponavljati.”

Manuel Štrlek bio je najbolji strijelac Hrvatske sa sedam pogodaka, a po četiri su dodali Zlatko Horvat, Luka Cindrić i Jakov Vranković. Mate Šunjić skupio je osam obrana.

Vratar Mate Šunjić zadovoljan je pruženom partijom: “Rezultat na kraju pokazuje da smo danas puno bolje stajali na terenu. Sigurno da je lijepo da smo ovu turneju završili s pobjedom i da smo pokazali da ono što smo odigrali neki dan nije prava slika Hrvatske.”

RUKOMET