Dokumentarac o Ćiri Blaževiću

Ćiro

Hrvatski nogometni savez organizator je hrvatske premijere dokumentarnog filma “Nikad ispričana priča” o Miroslavu “Ćiri” Blaževiću, koji će biti prikazan u kinu Kaptol Boutique u četvrtak, 16. prosinca, u 19 sati.

Autor filma o “treneru svih trenera” i proslavljenom izborniku Vatrenih, koji je s Hrvatskom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, je bosansko-hercegovački sportski komentator Sabahudin Topalbećirević, a u emotivnom dokmunetracu o Ćiri govore tridesetorica vrhunskih nogometaša, među kojima i bivši Vatreni Davor Šuker, Robert Jarni i Aljoša Asanović, ali i bosansko-hercegovački reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić te mnogi drugi.

Film počinje Ćirinim djetinjstvom, prisjećanjem na teške dane odrastanja u Travniku u doba Drugog svjetskog rata, odnosno neke tužne i tragične trenutke u njegovom životu, a onda doživljava zaokret isticanjem Ćirinih slavnih igračkih i trenerskih dana na nogometnim travnjacima u Švicarskoj, bivšoj Jugoslaviji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Naravno, u prvom planu su osobna svjedočanstva Miroslava Blaževića, koji je, na samo njemu svojstven način, dočarao svoja važna životna razdoblja na terenu i van terena.

Po završetku filma pozvanim uzvanicima obratit će se Miroslav Blažević, redatelj Sabahudin Topalbećirević i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, piše hns-cff.hr.

DRUŠTVENE MREŽE