Damir Mizdrak na Sljemenu u prvi puta na pobjedničkom postolju u Svjetskom kupu: Na Svjetskom prvenstvu očekujem svoje ponajbolje utrke

Mizdrak

Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim skijaškim savezom organizirao je dvije slalomske utrke Svjetskog paraskijaškog kupa na sljemenskom Crvenom spustu.

Hrvatski paraolimpijac Damir Mizdrak, uz pomoć vodiča Rije Mikulić, u konkurenciji paraskijaša oštećenog vida došao je do svog prvog postolja osvojivši treće mjesto.

U konkurenciji slijepih i slabovidnih prvo je slavio Slovak Miroslav Haraus , a nakon njega Talijan Giacomo Berotagnolli. Kod žena oba dana trijunfirala je Austrijanka Veronika Aigner. U konkurenciji stojećih pobijedili su Islanđanin Hilmar Orvarsson i Švicarac Thomas Pfy. Kod žena oba dana ponajbolja je bila Kanađanka Frederique Turgeon.

Direktor ovogodišnjih slalomskih utrka bio je Luka Debeljak, koji je istaknuo da je organizacija ovogodišnjeg Svjetskog paraskijaškog kupa protekla odlično.

“Bile su to jedne od jačih utrka Svjetskog kupa, a ono što me posebno raduje jučer je vožen jedini ovogodišnji noćni slalom, po čemu smo bili jedinstveni. Sama staza bila je u izvrsnom stanju te da je natjecanje prošlo bez ozljeda. Doista nije samohvala, ali od svih natjecatelja su pljuštale samo pohvale za sve što smo odradili ova dva dana na sljemenskom Crvenom spustu. Samo organiziranje utrke Svjetskog kupa su izuzetno zahtjevne, jer su one odmah uz bok utrka svjetskog prvenstva i paraolimpijskih nadmetanja. Mi smo nekoliko mjeseci radili na samoj organizaciji, jer je sve trebalo štimati, slobodno mogu reći kao Snježna kraljica u malome,” zaključio je Debeljak.

U drugoj sljemenskoj utrci Mizdrak nažalost nije stigao do cilja…

“Još mislim da ima prostora u mom nastupu, jer sam doista vrijedno trenirao. U subotu putujem u Kranjsku Goru na Svjetsko prvenstvo, gdje očekujem svoje ponajbolje utrke. Zadovoljan bih bio da budem deseti među slalomaša, a ako taj rezultat bude i bolji tko sretniji od mene,” zaključio je Mizdrak.

Na Sljemenu su se oba dana nadmetala 35 paraskijaša iz 14 zemalja, a kada tu pribrojimo i prateće osoblje na utrci je bilo njih ukupno 80.

(Foto: Skijaški klub osoba s invaliditetom Sljeme)

PARAOLIMPIJCI