Djevojke iz SC Flegara osvojile drugi Trofej Grada Svete Nedelje

Trofej Svete Nedelje (10)

Protekloga vikenda u Sportskoj dvorani Rakitje u sklopu OŠ Vladimir Deščak u Novakima održan je 2. Trofej Grada Svete Nedelje u futsalu powered by HEP. Od osam ženskih ekipa koliko ih je sudjelovalo na natjecanju, najboljima su se pokazale djevojke iz SC Flegara, za koje su igrale igračice MNK Alumnus.

U finalnoj utakmici s minimalnih 1:0 slavile nad ekipom MC Plus, a pogodak odluke zabila je Rogar.

Trofej Svete Nedelje (9)

U raspucavanju penala za treće mjesto, spretnija i sretnija bila je ekipa CR7, dok su se djevojke iz Mirlović Zagore morale zadovoljiti četvrtim mjestom.

”Bile smo jako željne igre. Drago mi je da su se ekipe na kraju uspjele skupiti i da se turnir održao unatoč epidemiološkoj situaciji. Svima nam je žao što su sve sportske aktivnosti radi koronavirusa teže održive, ali zadovoljne smo što smo mogle sudjelovati, a na kraju i osvojiti ovaj turnir”, kazala je Helenna Hercigonja-Moulton iz pobjedničke ekipe SC Flegar koja se sastoji od igračica Alumnusa.

Trofej Svete Nedelje (4)

Najbolji strijelac turnira bila je Ivana Stanić iz MC Plusa, najboljom igračicom proglašena je Valentina Stipančević iz prvoplasiranog SC Flegara, a iz pobjedničke ekipe stigla je i najbolja vratarka, Andrea Telišman.

Trofej Svete Nedelje (8)

”Iz druge smo uspjele osvojiti ovaj turnir i jako smo sretne. Poprilično smo to timski napravile, nitko se nije pretjerano istaknuo. Atmosfera je s obzirom na uvijete bila sjajna. Zahvaljujem organizatorima što su imali snage, hrabrosti i želje organizirati ovaj događaj. Ovo nam je prvo natjecanje nakon dugo vremena i zadovoljna sam našom igrom. Nadam se da će do kraja godine biti još sličnih turnira na kojima ćemo imati prilike igrati”, naglasila je Telišman.

Trofej Svete Nedelje (7)

”Organizacija je bila odlična. Što se tiče drugih ekipa, sve druge cure su bile fer i korektne, čestitam SC Flegaru što su osvojile turnir. Bilo je dobro finale, drago mi je da sam sudjelovala na ovom turniru i čestitam svojoj ekipi što smo dogurale ovako daleko”, rekla je Laura Kopić iz drugoplasiranog MC Plusa.

Trofej Svete Nedelje (6)

Na organizatorima je bio težak zadatak, jer održati bilo kakav događaj za vrijeme koronavirusa nije bio nimalo lak posao.

Trofej Svete Nedelje (3)

”Imali smo velikih problema s organizacijom i do skoro zadnjeg dana nismo znali hoće li se turnir održati. Na kraju smo ipak dobili suglasnost Županije za korištenje školske dvorane i uspjeli okupiti osam ženskih malonogometnih ekipa iz Hrvatske. Ekipe iz Slovenije i Srbije koje su sudjelovale prošle godine, zbog dobro znane situacije s koronavirusom nisu mogle prisustvovati”, pojasnio je organizator Daniel Jandrečić pa dodao za kraj:

”Zahvaljujem se HEP-u, Gradu Svetoj Nedelji i Sportskoj Zajednici Grada Svete Nedelje bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće”.

Iako zbog epidemiološke situacije na turniru nije bilo gledatelja, prijenos svih utakmica mogao se pratiti putem livestreama.

NOGOMET
Tagged with: