EBEL će se igrati u Sisku i na Šalati, Medvjedi u nedjelju na Velesajmu protiv KAC-a

KHL Medveščak

Hokejaši Medveščaka pobijedili su u svojoj prvoj domaćoj pripremnoj utakmici sezone. Na ledu Zagrebačkog velesajma bili su bolji od Geneve-Servette HC rezultatom 5:4 (1:2, 1:2, 2:0; SO 1:0), nakon raspucavanja.

Medvjedi za konačno slavlje morali nadoknaditi zaostatak od tri pogotka (1:4), a mrežu švicarske momčadi tresli su Hardy, Mauldin, Perkovich i Aviani.

“Sjajno je biti natrag u Zagrebu, pred našim navijačima. Igrači su odigrali tešku utakmicu. U početku nije bilo baš lijepo, ali borili smo se i odigrali solidnih 60 minuta. Zabili smo dva gola za izjednačenje i pobijedili nakon izvođenja penala. Cilj trening kampa i predsezone je izgraditi identitet i izaći spremni na led 14. rujna. Ako nastavimo igrati kako smo igrali ova tri tjedna, na pravom smo putu,” istaknuo je trener Aaron Fox.

Kapetan Perkovich ponovno oduševljava navijače: “Izašli smo na led s pravim intenzitetom. U prvoj smo trećini bili malo šokirani brzom igrom, ali mislim da smo se dobro nosili s tim. Dobro je igrati i protiv boljih momčadi zbog ritma i zbog toga jer nas tjera na brze reakcije. Ovo je bio dobar test za nas. Čeka nas još jedna utakmica protiv KAC-a u nedjelju, što će nam poslužiti za posljednje brušenje forme prije sezone.”

Medveščak u nedjelju na Zagrebačkom velesajmu igra protiv KAC-a.

EBEL u Sisku i na Šalati

Prva utakmica EBEL sezone igra se 14. rujna kod Albe.

Zbog rekonstrukcije Ledene dvorane Doma sportova Medvjedi će svojih prvih nekoliko domaćih utakmica odigrati u Sisku, u novoj dvorani na Zibelu.

U ‘europski grad sporta’ za 2019. godinu, koji hokej na ledu njeguje kao jednu od najdužih sportskih tradicija, dolaze EC Dornbirn Bulldogs, Vienna Capitals i Graz 99ers.

Prva utakmica na rasporedu je 22. rujna u 17.30 sati protiv EC Dornbirn Bulldogs, a slijede je susret s Vienna Capitals 23. rujna u 17.30 sati te susret s Graz 99ers 30. rujna u 17.30 sati.

Medveščak je svojim sezonskim pretplatnicima osigurao tribinu u Ledenoj dvorani Zibel, kao i besplatni prijevoz do i od Siska te do i do same dvorane.

Nakon utakmica u Sisku, ukoliko vremenski uvjeti to dopuste, Medvjedi se vraćaju na zagrebačku Šalatu, dok ne završe radovi u Domu sportova. (Foto: KHL Medveščak)

Hokej ZIMSKI SPORTOVI