[FOTO] Medvjedi ‘upali’ na trening kluba hokeja u sanjkama na ledu za osobe s invaliditetom: “Bili smo iznenađeni koliko je teško”

Medveščak, Mrge 1

Igrači Medveščaka Nathan Perkovich, Brandon Segal, Cal Heeter, Mark Popovic, Bill Thomas i James Wright ‘upali’ su na trening “Mrga” i okušali se u hokeju u sanjkama na ledu za osobe s invaliditetom. Mrge su bile iznenađene posjetom te su s oduševljenjem dale Medvjedima par korisnih savjeta kako se kretati po ledu u sanjkama, kako se okretati, kako baratati s dvjema palicama, a na kraju su usvojeno znanje provjerile kratkom utakmicom.

”I prije nego što smo došli na led znali smo da je ovo težak sport, ali smo bili uvjereni da će nama biti lakše jer smo praktički odrasli na ledu. Na kraju je ispalo sasvim suprotno, bili smo iznenađeni koliko je bilo teško. Divim se igračima koji treniraju hokej u sanjkama, na njihovoj snazi duha, volji i želji da budu dio ovog sporta. Oni zaslužuju puno više od naše podrške i našeg poštovanja kojeg zasigurno imaju”, rekao je napadač Medveščaka Bill Thomas ne skidajući osmijeh s lica što je imao priliku upoznati igrače jedinog hrvatskog kluba u hokeju na sanjkama za osobe s invaliditetom.

Nathanu Perkovichu je kao i Thomasu ovo bilo prvi put da je po ledu klizao u sanjkama.

”Počašćen sam što sam imao priliku doći na trening Mrga, trenirati i provesti vrijeme s njima. Dečki su odlični. Čuo sam da treniraju tek par mjeseci, ali bez obzira na to, jako im dobro ide. Definitivno su u boljoj formi od nas. Nadam se da ćemo imati priliku ponovo doći na njihov trening.”

Medvjedima je na ledu najteži dio bio održavanje ravnoteže, okretanje u sanjkama i postizanje brzine. A što kažu Mrge, kako su se Medvjedi snašli?

”I mi smo prva dva, tri puta imali problema s održavanjem ravnoteže, to je normalno. Ali brzo su skužili kako da koriste dvije palice. Bilo je ovo predivno iskustvo”, rekao je igrač Mrge Matko Jurić dodavši:

”Njihov dolazak na naš trening jako nas je iznenadio. U prvi mah nisam ni skužio da je riječ o igračima Medveščaka, mislio sam da su to neki dečki došli obučeni u njihove dresove. Ali kada smo došli bliže, skužio sam da su to zapravo igrači.” (medvescak.com)

AKTUALNO PARAOLIMPIJCI
Tagged with:

Ostavi komentar