Frisch Auf Göppingen uvjerljiv protiv CO Zagreba, u subotu još dvije utakmice

CO Zagreb, pripreme

CO Zagreb, pripremeRukometaši CO Zagreba porazom su otvorili natjecanje na pripremnom turniru ‘Kempa Cup’. Bolji je od njih bio Frisch Auf Göppingen rezultatom 35:27. Na poluvremenu je bilo samo +1 za Nijemce, no, početkom nastavka ostvarili su osjetniju prednost koju su mirno sačuvali do kraja dvoboja.

Horvat je precizan bio šest puta, Marino Marić dodao je pet golova, dok su po četiri zabili Ante Kaleb i Joso Valčić.

Zagrebaši u subotu na ovom turniru imaju dvostruki program, prvo će ujutro odigrati dvoboj protiv TV Neuhausena, dok ih popodne čeka okršaj s Rhein-Neckar Löwenom.

“Rezultat ne sugerira da smo odigrali dobru utakmicu, ali ja sam zadovoljan većinom onoga što smo pokazali u susretu sa njemačkim sastavom,” izjavio je trener Boris Dvoršek po završetku utakmice te je istaknuo lošu igru u napadu početkom drugog poluvremena. Tehničke pogreške njemački klub iskoristio je za seriju laganih pogodaka.

“Göppingen je ranije počeo pripreme, njima je to osma utakmica i u odnosnu na nas su brži, agresivniji i fizički bolje pripremljeniji,” istaknuo je Dvoršek, ali i naglasio kako ipak ima neke razloge za zadovoljstvo: “Mi već sada imamo jednog Marina Marić koji igra u oba pravca. Marino je lani rijetko imao priliku igrati obranu, a danas je igra na visokom nivou. U ove dvije utakmice pokazao se i Marko Matić koji u rotaciji sjajno funkcionira na poziciji lijevog vanjskog. Priliku smo dali Kalebu i Šebetiću i oni su fantastično reagirali. Važno je tim mlađim dečkima dati dvadesetak i više minuta u ovakvim, pravim utakmicama. Ponovit ću još jednom, mi formu tempiramo za 21. rujna i utakmicu protiv Celja.”

Kempa Cup, 1. kolo: CO Zagreb – Frisch Auf Göppingen 35:27 (13:12)

 

AKTUALNO RUKOMET
Tagged with: ,

Ostavi komentar