[VIDEO] Hrvatice deklasirale Makedoniju: Ponosna sam na igračice koje se i na +50 bacaju za loptama!

MKD

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija slavila je na gostovanju kod Makedonije rezultatom 108:47. Već na poluvremenu je za izabranice Anđe Jelavić bilo 48:20…

“Čestitala bih svojim curama na prvenstveno dobro odrađenoj utakmici zato što smo se od početka do kraja utakmice držali onih principa koje smo dogovorile – i u obrani i u napadu. To je znak da smo stvarno bile koncentrirane i fokusirane na utakmicu. Četiri izgubljene lopte u ovoj utakmici su stvarno pokazatelj da smo bili izuzetno koncentrirani. Što se tiče naših asistencija, imali smo ih čak 30! Stvarno nemam ništa za reći, nego samo pohvaliti našu igru, naše cure jer su ovo stvarno dobro odradile. Jako sam ponosna jer kad vidite da se igračice kod +50 bacaju za loptom sve vam je jasno. Svaka čast!

Hrvatska gostuje kod Švedske 14. veljače: “Imamo treninge, put za Švedsku i ovu utakmicu danas zaboravljamo jer smo nakon ovoga mislima već u Švedskoj.”

Antonija Sandrić predvodila je reprezentaciju s 22 poena i osam asistencija: “Moram priznati da smo od prve sekunde krenule ozbiljno u utakmicu. Dogovor je bio da se nikoga ne podcjenjuje. Krenule smo s dobrom i s agresivnom obranom, ukrali par lopti. Napravili smo puno tranzicija i lakih koševa koji su nas podignuli tako da se kasnije i napad dobro otvorio jer smo dobro odradile obrambeni dio. Od prve do zadnje, sve smo odigrale super.”

“Bit će teška utakmica sa Švedskom jer igramo kod njih, na njihovom terenu. One su stvarno dobra reprezentacija, kvalitetna na svim pozicijama. Naš je posao da pokušamo odraditi utakmicu kao i danas – agresivnu obranu, dati sve od sebe pa što bude.”

Marija Režan dodala je 18 poena i sedam skokova.

EP (Ž), kvalifikacije:
1. Hrvatska 3 2 0 0 1 245:175 5
2. Švedska 3 2 0 0 1 195:174 5
3. Italija 3 2 0 0 1 201:182 5
4. Makedonija 3 0 0 0 3 150:260 3

KOŠARKA