Hrvatska i Brazil u Liverpoolu: Igramo prvu pripremnu utakmicu protiv jednog od favorita i to je mali rizik

Zlatko Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Liverpool gdje ju u nedjelju čeka veliki pripremni ogled s Brazilom. Okršaj s peterostrukim europskim prvacima na legendarnom Anfieldu na rasporedu je od 16 ati po našem vremenu…

“Tražili smo jake protivnike i bolji test od ovog ne možemo imati. Utakmica s Brazilom dobro će nam doći prije početka Svjetskog prvenstva i utakmice s Argentinom. Igramo prvu utakmicu protiv jednog od favorita i to je mali rizik. Ipak, nemamo što kalkulirati, moramo vidjeti gdje smo trenutno,” rekao je Dalić na odlasku.

Vatreni su zključili dio priprema u Rovinju, a nakon dvoboja s Brazilom s treninzima će Dalićevi izabranici nastaviti na riječkoj Rujevici.

“Sad smo kompletni, svi su zdravi, osim Rakitića, koji je imao malih problema. Mislim da će već biti spreman za Brazil, ali vidjet ćemo prije utakmice,” dodao je izbornik Hrvatske, koja će u Rusiji tražiti svoju priliku za veliki rezultat, prvi na Svjetskom prvenstvima nakon nezaboravne Francuske ’98.

“Vjerujem kako ćemo biti u pravom zdanju. Sve ekipe imaju svoju šansu. Ova generacija može napraviti puno. Imamo kvalitetu, znanje i želju, a za neke igrače ovo će biti i posljednje Svjetsko prvenstvo. Treba se puno toga poklopiti, ali vjerujem u ovu momčad i veliki sam optimist. Imam osjećaj da će sve biti dobro.”

Dalić će nakon utakmice s Brazilom odrediti konačni kadar putnika u Rusiju, a otpast će netko iz obrane.

NOGOMET