Hrvatska uvjerljivim slavljem u Slovačkoj praktički osigurala nastup na Europskom prvenstvu

Hrvatska-Grčka-1

Hrvatska-Grčka-1Hrvatska vaterpolska reprezentacija u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo, na gostovanju je pobijedila Slovačku u Novakyma rezultatom 16:8…

Za Hrvatsku je najviše golova, njih četiri, postigao povratnik u reprezentaciju Maro Joković. Uvjerljiva pobjeda naših reprezentativaca odlična je najava za uzvratnu utakmicu koja se 1. ožujka igra na bazenu u Gružu u Duborvniku.

“Izuzuetno sam zadovoljan konačnim rezultatom, odradili smo gotovo čitav posao oko kvalifikacija, no čeka nas još uzvrat koji je pri ovakvom reultatu olakšan. Razlika u kvaliteti između nas i Slovačke je velika, a ono što me veseli je zaista profesionalan pristup. Dečki su bili svjesni koliko je bitna ova utakmica, a danas se vidjelo koliko nam znače Pavić i Joković. Pohvaljujem cijelu ekipu na zaista odlično odrađenoj utakmici”, izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao: “Nadam se da ćemo u Dubrovniku biti u kompletnom sastavu te da iskoristimo tu utakmicu kao dobru pripremu za Grčku i Mađarsku koje nas očekuju u FINA Svjetskoj ligi.”

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u večerašnjoj su kvalifikacijskoj utakmici igrali golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Ivan Buljubašić i Kristijan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Paulo Obradović i Petar Muslim.

Uzvratna utakmica Hrvatska – Slovačka, subota 1. ožujka, bazen u Gružu u Dubrovniku.

Kvalifikacije za EP:
Slovačka – Hrvatska 8:16

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar