Hrvatski judo savez zbog koronavirusa otkazao Europski kadetski kup u Zagrebu: Sigurnost je na prvom mjestu

HJS, kadetski kup

Izazovi organizacije velikih sportskih događanja zbog širenja koronavirusa utjecali su i na veliki Europski kadetski kup za judaše i judašice u Zagrebu.

Europski kadetski kup u Zagrebu, koji se trebao održati 7. i 8. ožujka, na kojem je trebalo sudjelovati više od 850 iz 40 država, spada u tri najbrojnija svjetska natjecanja za kadete i kadetkinje te se boduje za svjetsku rank ljestvicu, Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Zbog zaštite svih prisutnih na natjecanju, kao i velikom trening kampu, koji je trebao biti održan od 9. do 11. ožujka, Hrvatski judo savez je pratio događanja oko širenja koronavirusa te bio u intenzivnom kontaktu sa svim relevantnim institucijama i stručnjacima, kako sportskim, tako i zdravstvenim.

Sve logističke aktivnosti i mjere predostrožnosti su bile podignute na najvišu razinu, međutim, prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatski judo savez, kao organizator Europskog kadetskog kupa, morao je otkazati natjecanje i trening kamp.

“Sigurnost i zdravlje natjecatelja, trenera, sudaca i svih drugih prisutnih je uvijek na prvom mjestu. Iako smo napravili sve što je u našoj moći te smo u brojnim segmentima organizacije učinili i dodatne iskorake, uputa nadležnih institucija je bila jasna te smo bili primorani otkazati Europski kadetski kup,” rekao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza.

Napravljeno je informiranje za sve sportaše i sportske ekipe koji odlaze u zemlje u kojima je detektirana pojava virusa, o potrebnoj prijavi Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, kao i Hrvatskom olimpijskom odboru.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,