Hrvatski reprezentativci Rosandić i Janković produljili vjernost Medvjedima

Janković, Rosandić, Sektor B

Hrvatski hokejski reprezentativci Vilim Rosandić i Ivan Janković ostaju u dresu Medveščaka i iduće sezone.

Vratar Rosandić Medvjedima se pridružio na početku Medveščakove nove EBEL priče, u ljeto 2017. godine. U Medveščak je stigao iz slovačke Detve. U početku postavljen kao drugi golman Medveščakove M1 momčadi ubrzo se dokazao svojim sportskim kvalitetama te preuzeo vratarsku palicu. U prošloj EBEL sezoni postigao je prosjek od 91.8 posto obrana, a bio je proglašen i Najboljim mladim EBEL igračem tzv. YoungStar u prosincu 2017. godine. Nakon završetka EBEL sezone pridružio se Medveščakovoj M2 momčadi i s njom osvojio IHL prvenstvo uz uspjeh od 92.9 posto obrana. Svoju karijeru prije Medveščaka gradio je u slovačkim klubovima Nitra, Banska Bystrica i Detva.

Napadač Janković Medveščakov dres nosi od 2015. godine. Imao je i ranije iskustvo igranja u Medveščaku budući da je u dva navrata, u sezonama 2012/13 i 2014/15, u Medveščaku bio na posudbi iz svog matičnog kluba KHL Zagreb. 2015. se Medvjedima pridružio u svojoj KHL avanturi što je bila velika prilika i veliko iskustvo za mladog i perspektivnog hrvatskog igrača. Uz KHL s Medvjedima je paralelno igrao i u M2 momčadi u Slovenskom prvenstvu te u EBYSL prvenstvu. Zahvaljujući kvaliteti igre koju je pokazao u KHL-u prošle sezone bio je pozvan i u momčad koja se pripremala za EBEL prvenstvo u kojem je odigrao 52 utakmice postigavši pet bodova, tri gola i dvije asistencije.

Rosandića i Jankovića, uz Sondre Oldena, navijačka skupina Sektor B proglasila je najboljim igračima sezone. Rosandića kao najboljeg mladog igrača, a Jankovića kao najsrčanijeg igrača sezone.

Za iduću sezonu do sada su, uz Jankovića i Rosandića, ostanak u Brlogu potvrdili i Olden, Tomaš Kudelka, veliki povratnik Yann Sauve te Mike Aviani, Mario Puskarich i David Brine. (Foto: MDV Press)

Hokej ZIMSKI SPORTOVI