Ivanković: “Ne znam gdje sam napravio krivi korak, no, rastali smo se kao prijatelji, bez svađe, bez povišenih tonova”

Dinamo, Branko Ivanković

Dinamo, Branko IvankovićNakon smjene Branka Ivankovića Dinamo bi do kraja polusezone trebali voditi brat Zdravka Mamića, Zoran te Damir Krznar i Igor Cvitanović, kao njegovi pomoćnici. Ivanković je tako i po treći put otišao iz Dinama, a ovog puta se u Maksimirskoj 128 zadržao nešto manje od dva mjeseca.

“Malo smo razgovarali i zaključili da je najbolje da se rastanemo. Zdravko mi nije zamjerio ništa specijalno. Onako, generalno nije bilo dobro, to je bila priča. Nije bilo nikakve svađe, povišenih tonova. Tako je jednostavno ispalo,” izjavio je sada već bivši strateg Modrih Branko Ivanković u razgovoru za Sportske novosti.

Tanac je još uvijek uvjeren kako je samo rezultat krivac za njegov novi odlazak: “Nisam razmišljao negativno niti kad sam preuzimao Dinamo, ne želim negativno razmišljati niti sad kad sam otišao. Došao sam s mnogo želje, volje, elana, htio sam napraviti mnogo. Nažalost, nije se poklopilo. Rezultat nije bio dobar, stvorila se kritična masa negativnosti i priči je kraj. Trajalo je kratko, točno. Ponekad su u raskoraku neke stvari, neke možeš riješiti, neke ne možeš.”

“Nisam uspio riješiti – rezultat! Nismo ga imali. Nije bio u skladu s klupskim, igračkim i mojim željama,” prenose SN Ivankovićeva razmišljanja, koji dodaje: “Ne znam gdje sam napravio krivi korak. Ponekad se stvari tako poklope. Rastali smo se svi skupa kao prijatelji. Mi smo bili prijatelji i ostajemo prijatelji. Bez obzira što je sve tako završilo.”

Uvjeren je Ivanković kako je napravio sve da Dinamo izvuče iz krize te kako nije u ovo kratko vrijeme napravio niti jednu značajniju pogrešku, makar je njegova ekipa upisala četiri poraza, od Hajduka, Splita, Ludogoreca i Čornomoreca: “Što ću zamjeriti? Nemam nikome ništa zamjeriti. Sebi? Isto tako ne. Znao sam da dolazim u tešku situaciju, znao sam da neće biti lako i jednostavno. Ali vjerovao sam u sebe, u svoje mogućnosti. Sve sam pokušao što je bilo moguće, na sve načine. Ne vidim nikakvu svoju krupnu pogrešku. Možda je bilo sitnih, ali bile su beznačajne. Ispalo je kako je ispalo.”

Dinamo u četvrtak u Maksmiru igra susret trećeg kola u Skupini B Europske lige, u goste im dolazi nizozemski PSV, no, zbog kazne Uefe tribine stadiona ostat će prazne.

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar