Izvršni odbor HNS-a jednoglasno smijenio Igora Štimca, v.d. izbornika reprezentacije Niko Kovač!

Niko Kovač  Foto Drago Sopta HNSNakon loših rezultata u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je jednoglasnu odluku kojom je dosadašnji izbornik Igor Štimac razriješen svoje dužnosti, raskinut je njegov ugovor sa Savezom, a vršiteljem dužnosti izbornika A reprezentacije imenovan je Niko Kovač, dosadašnji izbornik U21 selekcije!

“Teško mi je donijeti ovakvu važnu odluku, jer je Igor Štimac dugo radio na ovom projektu i imao je maksimalnu podršku Hrvatskog nogometnog saveza. No, presudile su mu loše igre koje nisu na razini Hrvatske i nisu na razini koju zahtijevaju navijači pobjedničke ekipe,” otvorio predsjednik HNS-a Davor Šuker u ime Izvršnog odbora svoje obraćanje javnosti, koje je od predviđenog termina kasnilo više od sat i pol vremena.

“Niko Kovač imenuje se vršiteljem dužnosti izbornika  te će u što skorije vrijeme biti imenovan izbornikom za idući kvalifikacijski ciklus, što nije uvjetovano rezultatom u dodatnim kvalifikacijama. Nadamo se kako će nas Kovač ipak odvesti na Svjetsko prvenstvo,” dodao je Šuker.

Treća odluka IO HNS-a donesena je također jednoglasno: “Zbog nesportskog ponašanja na utakmici u Škotskoj igrači Dejan Lovren i Ivan Strinić kažnjavaju se svaki s po 20 tisuća eura kazne.”

“Odluka je na moj prijedlog donesena jednoglasno, što je također važna poruka. Niko Kovač je svojim radom u mladoj reprezentaciji pokazao kako  ima entuzijazam, on je čovjek koji je ginuo na terenu za reprezentaciju i koji je donio ugled U21 selekciji.”

“Molim vas da maksimalno pomognemo izborniku na putu prema Brazilu. I financijska stabilnost nam je vrlo bitna, jer radi se o puno novca kojeg trebamo dobiti od Uefe i sponzora,” istaknuo je čelnik HNS-a.

Ždrijeb za dodatne kvalifikacije na rasporedu je idućeg ponedjeljka, a potencijalni hrvatski protivnici su Francuska, Švedska, Rumunjska i Island. (Foto: Drago Sopta/HNS)

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar