Jazvić će biti kažnjen, mora se ispričati i ne konkurira za dvoboj protiv Dinama

Hrvatski dragovoljac

Hrvatski dragovoljacU nedjelju je Hrvatski dragovoljac poražen na Poljudu, no, prilikom minimalnog zaostatka od 1:0 imao je dosuđen kazneni udarac i priliku za izjednačenje pred odlazak na poluvrijeme. Iako je trener odlučio da izvođač bude Sivonjić, loptu je u svoje ruke uzeo Filip Jazvić i promašio, točnije, Kalinić mu je obranio slab udarac. Jazvić je zbog nediscipline uskoro bio i zamijenjen, a trener Krešimir Ganjto poručio je nakon utakmice kako bi ga izvadio s travnjaka i da je realizirao kazneni udarac.

Nije trebalo čekati dugo na reakciju iz kluba, a predsjednik Ivica Perković je istaknuo: “Nosili smo se s odličnim Hajdukom dosta dobro, domaćin je na toj utakmici bio u prednosti, pogotovo što je igrao pred svojom divnom publikom, ali i zbog samog travnjaka, jer oni su ipak naučeni igrati na njemu. Nama je bilo puno teže se snaći na takvom terenu. Ali, dogodile su se i stvari koje ne služe ovom klubu i nekim igračima na čast.”

“Jazvić je dijete kluba, dolazi iz Knina, emotivno razumijemo njegovu želju da napravi nešto na Poljudu večer prije proslave Dana domovinske zahvalnosti i proslave u Kninu. No, učinio je nešto što u profesionalnom sportu nije dozvoljeno. Uskratio je dečkima mogućnost dobrog rezultata protiv Hajduka. Jasno je i da su suigrači ljuti na njega. On mora shvatiti pogrešku, ispričati se, a bit će kažnjen u skladu s pravilnikom kluba. Shvaćamo kako je mlad, željan igranja, postizanja golova. Želio se možda iskupiti za promašaje iz prošlih kola, ali to je nedisciplina,” zaključio je predsjednik kluba na tu temu.

Trener Hrvatskog dragovoljca prof. Krešimir Ganjto smirio je tenzije na relaciji s odmetnutim igračem: “Mi nismo klub gdje ćemo nekome rezati glavu, nema revanšizma. Ovisi o njemu hoće li se ponovno nametnuti. Svi imamo pravo na pogrešku, jer nije bila lagana utakmica i nije lagano igračima. Na trenutak se ‘otkačio’, napravio je tu odluku po svome. Snosit će posljedice, nije neradnik i mislim kako ne trebamo od muhe raditi slona.”

Iz kluba je najavljeno kako protiv Dinama Jazvić neće konkurirati za sastav: “Snosit će konzekvence, ali ne samo radi sebe nego i radi kohezije unutar ekipe. Nitko ne može raditi na svoju ruku. Na kraju, za rezultat odgovara trener, a ne Jazvić ili bilo tko od igrača. Mogu ja imati igru kao Barcelona, ali ako neću imati rezultat, normalno je da ću ponuditi ostavku. Zna se tko za što snosi posljedice,” jasno je poručio trener Dragovoljaca.

Iz kluba su prigodno i čestitali Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, a Hrvatski dragovoljac odigrat će danas u Petrinji u povodu oslobođenja grada prijateljsku utakmicu s domaćom ekipom Mladosti.

U subotu Crne očekuje nova prvenstvena teška utakmica. Suparnik je Dinamo, a igra se na terenu u Kranjčevićevoj ulici.

NOGOMET
Tagged with:

Ostavi komentar