Jedinstven uspjeh hrvatskih rukometašica u Ligi prvakinja, čak šest igračica u tri različita kluba na Final Fouru u Budimpešti

Penezić, zrkvardar

Na završnom turniru EHF Lige prvakinja koji će se 7. i 8. svibnja ponovno održati u Budimpešti Jeleni Grubišić i njenoj rumunjskoj ekipi CSM Bucuresti priključile su se Andrea Penezić, Andrea Čović i Žana Sokač s Vardarom te Marta Žderić i Matea Pletikosić s podgoričkom Budućnosti.

Penezić s pet te Čović i Sokač s jednim postignutim pogotkom sudjelovale su u porazu skopske momčadi kod Larvika (28:26), no, ogromnih 14 razlike (34:20) iz prvog dvoboja garantiralo je Vardaru mjesto na Final Fouru i prije uzvrata.

Vardar, Penezić

Budućnost će braniti titulu najboljih u Europi nakon što je s 32:25 i u uzvratu bila bolja (24:29) od rumunjske HCM Baia Mare, za koju je Katarina Ježić postigla tri gola. Marta Žderić je kod pobjednica imala četiri obrane

Hrvatska će tako na završnom turniru imati čak šest rukometašica, ali u tri različite ekipe, što nema niti jedna europska rukometna nacija.

Ždrijeb polufinala je na rasporedu 15. travnja u Budimpešti. (Foto: zrkvardar.mk)

OSjeti 600x200

 

RUKOMET