Još se ne zna status Marina Čilića; Luković: “Od ITF-ove antidopinške komisije nismo dobili nikakve službene obavijesti”

Iako do susreta za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa protiv Velike Britanije, koji će se od 13. do 15. rujna igrati u Umagu, ima manje od dva tjedna, nitko iz Hrvatskog teniskog saveza nije na današnjoj konferenciji za novinare mogao potvrditi hoće li u tom susretu igrati i naš najbolji tenisač Marin Čilić.

HTS nije stranka u postupku, ali smo zainteresirani za rezultate istrage i odluku ITF-ove antidopinške komisije. Do sada od njih još nismo dobili nikakve službene obavijesti”, kazao predsjenik HTS-a Franjo Luković.

Marin Čilić, koji je trenutačno 19. igrač svijeta, je pod istragom ITF-ove antidopinške komisije jer mu je na dopinškom testu, koji je obavljen 2. svibnja u Münchenu poslije susreta s Ivanom Dodigom, otkrivena zabranjena supstancija.

Ministar turizma Darko Lorencin kazao je da je Davis Cup susret protiv Velike Britanije idealna prigoda da se još više poboljšaju dobri ovogodišnji turistički rezultati i produži sezona na rujan.

Nismo mogli, što se turizma tiče, boljeg protivnika izabrati od Velike Britanije iz koje u prvih sedam mjeseci ove godine imamo porast od 25 posto dolazaka i noćenja, a ovaj Davis Cup susret bi te dobar pokazatelj što treba još poboljšati, rekao je Lorencin.

Doministar sporta Petar Skansi kazao je da je tenis jedan od najpopularnijih i najmasovnijih sportova u svijet, a Davis Cup natjecanje ima 113 godina tradicije i u tom periodu samo se 13 zemalja može pohvaliti da su osvojili Davis Cup.

Mi smo uvijek imali dobre tenisače, a osvajanje Davis Cupa 2005. godine spada u najveće dosege hrvatskog sporta. Ja sam uvjeren da i u susretu s Velikom Britanijom imamo izgleda za pobjedu“, kazao je Skansi, dok je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese izrazio zadovoljstvo što će Umag, nakon ATP turnira Croatia Open u srpnju, u rujnu biti domaćin još jedne velike teniske manifestacije.

Izvršni direktor HTS-a Davorin Prpić rekao je da je dva sata prije ždrijeba u četvrtak, 12. rujna, moguće promijeniti dva igrača.

Ne znam što će odlučiti izbornik Željko Krajan, koji je sada u Americi i prati nastupe Dodiga, ali i Ive Karlovića. Nije isključeno da se i on vrati u reprezentaciju. Mi imamo igrače koji se na zemlji mogu suprostaviti Velikoj Britaniji jer su tu, pored Čilića, Ivan Dodig, 38. igrač svijeta, Ivo Karlović, 79. na svijetu, Antonio Veić je 187., a tu je i ponajbolji junior svijeta Borna Čorić, kao i odličan ‘dubl’ igrač Mate Pavić, kazao je Prpić i najavio da će pojedinačni susreti u petak i nedelju zaočeti u 11, a igra parova u subotu u 14 sati.

AKTUALNO TENIS

Ostavi komentar