Kadetkinja Ana Viktorija Puljiz osvojila europsko juniorsko srebro: Tresla sam se od uzbuđenja!

Puljiz Crnov juniori EP srebro 2018

Kadetkinja Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) osvojila je srebrnu medalju na juniorskom Europskom prvenstvu i pokazala kako za budućnost hrvatskog juda ne treba brinuti.

Nakon europskog srebra u kadetskoj konkurenciji početkom godine, mlada Solinjanka pokazala je kvalitetu i u juniorskoj konkurenciji. Stigla je do finala Europskog prvenstva, gdje je njenu pogrešku iskoristila starija Petit (BEL) i uzela zlato.

“Nakon što sam ušla u finale počela sam se tresti od uzbuđenja. Kako je nama glavno natjecanje ove godine Olimpijske igre mladih, jako sam ponosna i idemo dalje raditi,” prokomentirala je uzbuđeno srebrna Puljiz, članica JK Solin.

Nakon pobjede protiv puno iskusnije Sablieve (UKR), krasnim ipponom je svladala Aliyevu (AZE), a u polufinalu je Borisova (RUS) nakon wazarija uhvaćena u zahvat pri kraju borbe.

“Kao druga godina kadeta, Vikica je pokazala koliko naporno radi i da idemo dalje trenirati za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu. U finalu je radila jako dobro, dominirala, ali u posljednjoj minuti Belgijka je iskoristila svoju priliku i wazarijem došla do zlata,” rekao je trener Dragan Crnov.

Judašica Ana Viktorija Puliz dobitnica je ovogodišnje nagrade Dražen Petrović u kategoriji najveće nade hrvatskog sporta. Ona je na kadetskom Europskom prvenstvu u Sarajevu osvojila srebrno odličje u kategoriji do 44 kg te je trenutačno prva na svjetskoj kadetskoj ljestvici, što joj je donijelo i nastup na OI mladih u listopadu ove godine u Buenos Airesu.

Petak donosi nastup Ive Oberan i Lare Cvjetko (obje do 57 kg), Lucije Babić i Katarine Krišto (obje do 63 kg) te Anđele Violić (do 70 kg).

(Foto: Hrvatski judo savez)

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,