Karačić: “Polako svi shvaćamo koja je naša uloga u reprezentaciji i što izbornik očekuje od nas”

Karačić, HRS

Rukometni reprezentativci krenuli su s pripremama za Europsko prvenstvo, koje će u Poljskoj za njih početi 15. siječnja utakmicom protiv Bjelorusije.

Izbornik Željko Babić susreo se s problemima, umjesto Ivana Pešića, koji se nije kvalitetno oporavio od ozljede, pozvan je Ivan Stevanović, dok zdravstvenih problema ima i kapetan Marko Kopljar te Igor Karačić, koji je posljednjih tjedana propustio nekoliko utakmica.

“Propustio sam zadnjih 15 dana u klubu zbog ozljede, izbivao sam protiv Kielcea i Koldinga. Mislim da je sada dobro, bilo je samo malo istegnuće kolateralnog ligamenta. Ja sam spreman i mislim da ću biti od prvog dana na terenu. U klubu sam trenirao cijelo vrijeme sa svojim trenerom kao što je trenirao i ostatak momčad, samo mi nisu dali da izađem na teren da se ozljeda ne bi pogoršala. Trener je imao razumijevanja s obzirom na to da dolazi Europsko prvenstvo. Prošla godina nam je svima poslužila kao iskustvo i nadam se da će ovog puta to biti nešto sasvim drugo. Mislim da se svi moramo pokazati u boljem svjetlu nego u Kataru. Prvenstva su uvijek novo iskustvo, novi ritam utakmica i nisi na terenu vođa kao što si u klubu. Moraš se naviknuti da si dio kolektiva i odrađivati što ti izbornik kaže. Polako svi shvaćamo koja je naša uloga u reprezentaciji i što izbornik očekuje od nas. Osjećamo što je važnost reprezentacije.”

Ivan Čupić dolazi u subotu navečer, Mario Vuglač zbog obveza u katarskom klubu također kasni, a pivoti Kozina i Brozović se priključuju 28. prosinca. Marino Marić, Domagoj Duvnjak i Jakov Gojun dobili su slobodno do druge faze priprema, koja počinje 1. siječnja.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu u skupini B s Islandom, Norveškom i Bjelorusijom, s kojom otvaramo natjecanje 15. siječnja u Katowicama

“Što se tiče skupine, Island, Norveška i Bjelorusija nisu top momčadi na prvi pogled, ali moramo ići korak po korak. Pričekat ćemo naše Nijemce da nam se pridruže na pripremama, pripremiti se kako treba kako bismo grupu odradili dobro. Ne smijemo brzati,” dodao je Karačić.

Želimo pobijediti Vujovića

Mladi Domagoj Pavlović ima jako dobru polusezonu iza sebe u dresu PPD Zagreba, koja bi bila još bolja da nije bilo zdravstvenih problema sa srcem: “Pred nama je tek prva faza priprema. Igrom slučaja došao sam na srednjeg vanjskog ove sezone i pokazao da mogu parirati ostalim igračima. Pun samopouzdanja idem na pripreme. Krećemo trenirati i treba visoko postaviti letvicu. Utakmice protiv Slovenije bit će odličan test, oni su nam zadnja provjera pred Prvenstvo, a nekima od nas će značiti još i više jer želimo pobijediti svog trenera Veselina Vujovića. Reprezentacije u skupini na Euru su momčadi s brzim protokom lopte i kvalitetnim igračima, pokušat ćemo se što bolje pripremiti kako bi smo vidjeli na čemu smo.”

Hrvatska će 4. i 5. siječnja odigrati dvije pripremne utakmice u Ivanić Gradu protiv selekcije igrača sa šireg izbornikova popisa.

Trenutno su u Ivanić Gradu na pripremama:

Vratari: Mirko Alilović – MVM Veszprem, Ivan Stevanović – PPD Zagreb, Filip Ivić – PPD Zagreb

Krila: Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce, Antonio Kovačević – PPD Zagreb, Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce, Zlatko Horvat – PPD Zagreb

Kružni napadači: Tin Kontrec – PPD Zagreb

Vanjski igrači: Marko Kopljar – Barcelona, Luka Šebetić – PPD Zagreb, Igor Karačić – Vardar, Luka Cindrić – Vardar, Domagoj Pavlović – PPD Zagreb, Marko Mamić – Dunkerque HB Grand Littoral, Ivan Slišković – MVM Veszprem

RUKOMET

Ostavi komentar