Počele pripreme za Euro u Poljskoj; Kopljar: “Vjerujem da su nam izbornik Babić i treneri pripremili dosta trčanja i teretane”

Babić, HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu kako bi se uputila na pripreme u Ivanić Grad za Europsko prvenstvo u rukometu, koje je u siječnju na rasporedu u Poljskoj.

Stevanović umjesto Pešića

Izbornik Željko Babić već je odabrao 18 igrača na koje računa, ali već se susreo s problemima. Umjesto Ivana Pešića, koji se nije kvalitetno oporavio od ozljede, pozvan je Ivan Stevanović, dok zdravstvenih problema ima i kapetan Marko Kopljar.

Ivan Čupić dolazi u subotu navečer, Mario Vuglač zbog obveza u katarskom klubu također kasni, a pivoti Kozina i Brozović se priključuju 28. prosinca. Marino Marić, Domagoj Duvnjak i Jakov Gojun dobili su slobodno do druge faze priprema, koja počinje 1. siječnja.

“Marko Kopljar ima malih problema s koljenom, ali to je pitanje za doktore. Mislim da to traje nekih tri. četiri tjedna i treba vidjeti. Dobio  sam prijedlog da on ima individualni tretman, ali još ću se večeras konzultirati s doktorima kako bismo vidjeli koja je težina njegove ozljede,” poručio je Babić.

“Bez obzira na to što nismo kompletni, doći će rezervni igrači koji u konačnici uvijek mogu igrati ako će to biti potrebno i ako dođe do ozljeda. Mi odmah počinjemo raditi na taktičkom treningu u koji ćemo implementirati fizičku pripremu. Normalno je da imamo određene hendikep što se tiče nekih igrača, ali mi ćemo trenirati i raditi tako da svi budu spremni. Nemamo puno vremena da odvojimo fizičku i taktičku pripremu.”

Igor Karačić također nije u potpunosti spreman, baš kao ni Luka Šebetić: “Karačić se vraća poslije ozljede koja je bila zahtjevna, još uvijek osjeća malu bol, ali doktori su rekli da ne riskira nikakvu daljnju povedu. Teško mi je reći koliko opterećenja može podnijeti. Imamo i Luku Šebetića koji nije trenirao tri tjedna, ali vratio se rukometni treninzima i mislim da će on biti u redu. Imamo tri. četiri koji nam se tek trebaju priključiti, imamo tri. četiri igrača koji nisu spremni i sigurno je da ćemo imati jedan problem u trenažnom procesu.”

Izbornikova provokacija

Drugi dio priprema počinje s prvim danom nove kalendarske godine: “Moram biti iskren, to je čista provokacija za sve nas jer je to u principu neradni dan. To je znak u kojem pravcu moramo ići jer ne treba gledati na to da je praznik već da nam je potreban rad i da bez odricanja u životu nema uspjeha. Hrvatska neće biti ni bolja ni lošija zbog jednog treninga, ali Hrvatska po pitanju psihološkog aspekta i po pitanju momčadskog duha može biti bolja i u tom dijelu sigurno može dobiti.”

Hrvatska će 4. i 5. siječnja odigrati dvije pripremne utakmice u Ivanić Gradu protiv selekcije igrača sa šireg izbornikova popisa.

Trenutno su u Ivanić Gradu na pripremama:

Vratari: Mirko Alilović – MVM Veszprem, Ivan Stevanović – PPD Zagreb, Filip Ivić – PPD Zagreb

Krila: Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce, Antonio Kovačević – PPD Zagreb, Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce, Zlatko Horvat – PPD Zagreb

Kružni napadači: Tin Kontrec – PPD Zagreb

Vanjski igrači: Marko Kopljar – Barcelona, Luka Šebetić – PPD Zagreb, Igor Karačić – Vardar, Luka Cindrić – Vardar, Domagoj Pavlović – PPD Zagreb, Marko Mamić – Dunkerque HB Grand Littoral, Ivan Slišković – MVM Veszprem

Nasljednik Igora Vorija, Marko Kopljar, prvi dio priprema radit će po individualnom programu: “Imamo dosta mladih igrača i pričekat ćemo da nam se naši ‘Nijemci’ pridruže. Ovih četiri, pet dana u prvom dijelu priprema odradit ćemo fizički dio. Vjerujem da su nam izbornik i treneri pripremili dosta trčanja i teretane. Pokušat ćemo odraditi i malo taktike. Bitno je da vidimo u kakvom su svi stanju. U drugom dijelu priprema radit ćemo više na taktici i dobro će nam doći prijateljske utakmice protiv Slovenije da vidimo na čemu smo. Mislim da je odlična ideja izbornika s test utakmicama protiv druge ekipe koje će nam pokušati simulirati Norvešku i Island.”

Gradonačelnik Ivanić Grada poželio je dobrodošlicu hrvatskim rukometašima: “Kao domaćini potrudit ćemo se da ovogodišnje pripreme našim rukometašima budu kvalitetna platforma za nastup na Europskom prvenstvu. Siguran sam da će i na predstojećem prvenstvu naša rukometna ekipa nastaviti nizati uspjehe, a cijela će nacija imati prilike uživati u vrhunskom umijeću naših vrsnih sportaša,” istaknuo je  Javor Bojan Leš.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu u skupini B s Islandom, Norveškom i Bjelorusijom, s kojom otvaramo natjecanje 15. siječnja u Katowicama

RUKOMET

Ostavi komentar