Kika Tomić ponovno brončana na Svjetskom prvenstvu: Bit će slavlja kad se vratim kući

Tomić, Osvit

Kristina Tomić iz zagrebačkog Osvita, aktualna europska prvakinja, osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u kategoriji do 48 kilograma.

Druga je to medalja za hrvatski taekwondo u Manchesteru, nakon što je broncu oko vratara stavila debitantica Doris Pole i to u teškoj kategoriji.

Fenomenalna Doris Pole spektakularno osvojila svjetsku broncu: San mi je jednog dana biti prvakinja!

Kristina je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Sarah Adidou prekidom 26:6, Azerbajdžanku Abakarovu 12:3 te Tunižanku Dhahri 14:10. U polufinalu je bolja od nje bila jedna od najvećih u povijesti, Kineskinja Wu Yingju, ona ista koja je svojevremeno pobjeđivala Luciju Zaninović na Olimpijskim igrama u Londonu i na dva Svjetska prvenstva.

Kristini je to druga svjetska medalja uzastopno, nakon bronce prije dvije godine u korejskom Mujuu. S novim bodovima Kika će napraviti i novi iskorak prema plasmanu na Olimpijske igre u Tokio.

“Znali smo da neće biti lagano, ali dala sam sve od sebe. Sretna sam, ali malo je gorak okus. Ipak, bit će slavlje kad se vratim kući,” rekla je nakon osvojene medalje Tomić.

Hrvatska je imala još jednog jakog aduta za treće odličje dva dana prije kraja prvenstva, ali Nikita Glasnović je na dramatičan način na koncu ostala bez medalje u kategoriji do 57 kilograma. Niki je u prvom kolu bila slobodna, u drugom slavila protiv Zariye Kosimove 8:5, a u trećem protiv Tvaronaviciute 9:1. Borba za odličje ponudila je novu dramu sličnu onoj kada je Lena Stojković ostala bez odličja i vodstva 20:9 u posljednjoj minuti. Splićanka je povela 7:0, Kanađanka Skylar Park se vratila, ali se Nikita u posljednjoj rundi još jednom odvojila na 11:7 s koliko se ušlo u posljednjih deset sekundi. Skylar je s dva udarca u posljednje tri sekunde stigla na 11:11 da bi u ekstra rundi na zlatni bod Nikita izgubila i ostala bez medalje.

BORILAČKI SPORTOVI