Koronavirus odgodio i Europsko klupsko taekwondo prvenstvo u Poreču

TKD

Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou, koje se trebalo održati od 1. do 5. travnja, te Europsko para taekwondo prvenstvo, koje se trebalo održati 31. ožujka, odgađaju se zbog epidemije koronavirusa. Oba prvenstva trebala su se održati u Poreču, u dvorani Žatika. Odgoda je rezultat odluke vrhovnog tijela taekwondoa za Europu WTE (World Taekwondo Europe) u sklopu koje se odgađaju sva natjecanja predviđena za travanj i svibanj.

Organizatori odgođenih natjecanja, TKD Jastreb i TKD Karlovac, intenzivno rade na pronalasku novih datuma održavanja, a najizgledniji se čini početkom rujna 2020. godine, uoči održavanja Europskih prvenstava s obzirom na to da će upravo Europsko klupsko prvenstvo biti izlučno i kvalifikacijsko natjecanje za kadete, juniore i mlađe seniore za Europska prvenstva koja će se održati od rujna do prosinca 2020. godine.

’’Želimo posebno naglasiti da novi datum neće utjecati na relevantnost ni značaj našeg natjecanja i da stupanj organizacije i izvedbe neće biti narušen te vas molimo za razumijevanje i strpljenje u ovom tranzitnom razdoblju,’’ izjavila je Tamara Pradegan, predsjednica organizacijskog odbora.

Kriteriji za razmatranje točnog alternativnog datuma su maksimaliziranje broja sportaša koji bi na navedenim natjecanjima i nastupili, obzirom da se radi o izravnim kvalifikacijskim natjecanjima za predstojeća Europska prvenstva, a uzimajući u obzir ostala natjecanja te ljetne praznike koji zahvaćaju učenike i studente.

BORILAČKI SPORTOVI