Kostelić otputovao sa skijašima na ZOI: Mladi sportaši moraju zadržati usredotočenost na svoje nastupe!

Ivica HOO

Većina hrvatske olimpijske reprezentacija otputovala je u južnokorejski PyeongChang gdje je u petak 9. veljače na rasporedu svečano otvaranje Zimskih olimpijskih igara.

Delegaciju predvodi Ivica Kostelić, legenda našeg sporta: “Malo mi je čudan sadašnji osjećaj. Prije sam uoči odlaska na Zimske olimpijske igre osjećao pozitivnu nervozu, sada toga uopće nema… Što bih poručio našim predstavnicima? Neka se potpuno koncentriraju na vlastite izvedbe. ZOI traju relativno dugo i mladi sportaši moraju zadržati usredotočenost na svoje nastupe.”

U Južnu Koreju otputovali su i Leona Popović, Ida Štimac i Lana Zbašnik, dok će im se Andrea Komšić pridružiti izravnim letom iz SAD-a te Filip Zubčić i Natko Zrnčić Dim.

Filip Zubčić najveća je hrvatska uzdanica: “ZOI su svake četvrte godine pa možda favoriti, kao što je primjerice Hirscher, koji stalno niže pobjede u Svjetskom kupu, imaju malo veći pritisak. Meni je to utrka kao utrka. Naravno, uvijek ima iznenađenja i autsajderi mogu napraviti dobre rezultate. Vozit ću kombinaciju, slalom, veleslalom, super G, a spust ću vjerojatno propustiti da bih se odmorio za kombinaciju.”

Zastavu će na otvaranju nositi Natko Zrnčić-Dim, kojem će ovo biti četvrte Igre: “Super je osjećaj nositi zastavu, sjećam se kako sam koračao uz Ivicu dok ju je on nosio, a sada ja imam tu čast. Nadam se da ćemo svi mi koji idemo na ZOI u najboljem svjetlu predstavljati Hrvatsku.”

Ostali reprezentativci otputovat će kasnije – braća Samuel i Elias Kolega 11. veljače iz Zagreba, a Matej Vidović i Istok Rodeš 17. veljače iz Züricha. Legendarni Ante Kostelić Gips putuje u utorak, a naša najveća olimpijka, Janica Kostelić, u četvrtak.

U olimpijskom selu već su dva dana sanjkašica Daria Obratov, naši predstavnici u bobu Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Antonio Zelić i Mate Mezulić te Vedrana Malec

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI