Kostov i Cupać najbolja posada svijeta: “Nismo to očekivali, lijepo je biti broj jedan”

Pavle Kostov i Petar Cupać najbolja su posada svijeta na ljestvici klase 49er ovoga mjeseca, što je prvi put da je jedna hrvatska posada zasjela na prvo mjesto svjetske ljestvice u ovoj disciplini.

Šest najboljih rezultata unutar godinu dana obračunavaju se za svjetske ljestvice. Pavle Kostov i Petar Cupać u ovom trenutku su najkonstantnija posada klase 49er u zadnjih 365 dana, što je prvi put da je hrvatska posada na broju jedan u ovoj olimpijskoj disciplini.

Pa teško je uopće nešto reći, nismo to očekivali, iznenadili smo se kad je izašla nova ljestvica. Pa, lijepo je biti broj jedan! Valjalo bi ga nekako i zadržati. Pred nama je ove godine još svjetsko prvenstvo u rujnu u Francuskoj, to će definirati vjerojatno i zaključne ljestvice za ovu godinu. U punom smo jeku priprema za SP, dobro se osjećamo, nadamo se plasmanu u finalni plov za odličja, što bi bio naš najveći uspjeh dosad“, razmišlja Pavle Kostov.

U još dvije discipline hrvatski su jedriličari među najboljih deset na svijetu. U ženskoj konkurenciji klase 470 Enia Ninčević i Romana Župan su devete, Šime Fantela i Igor Marenić u muškoj konkurenciji se nalaze na desetom mjestu.

U Laseru Tonči Stipanović napredovao je na 15. mjesto, do 50. je stigao Filip JurišićDaniel Mihelić ima samo četiri bodovane regate pa je 55., Bogoslav Bugarin je s tri regate na 133. mjestu.

Tina Mihelić također ima manji broj bodovanih regata, četiri, trenutačno je 29. na svjetskoj ljestvici Laser Radiala.

U teškom olimpijskom samcu Finnu na 21. mjestu je Milan Vujasinović, koji u svojoj prvoj sezoni u novoj disciplini stalno napreduje sa svakom regatom. Ivan Kljaković Gašpić, koji je ove godine jedrio samo dvije regate, je na 58. mjestu.

Među daskašima na 57. mjestu je Luka Mratović, a na 92. Mihovil Fantela.

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar