Doigravanja za prvaka Hrvatske; Kobešćak: “Neka se nitko ne naljuti, ali utakmice Juga i Mladosti najveći su derbi hrvatskog vaterpola”

Jug - Mladost, JVL

Jug - Mladost, JVLDubrovački Jug CO u srijedu u prvoj polufinalnoj utakmici prvenstva Hrvatske dočekuje starog rivala, zagrebačku HAVK Mladost. Utakmica počinje u 18 sati na bazenu u Gružu.

“Uz dužno poštovanje prema svima i neka se nitko ne naljuti, utakmice Juga i Mladosti su najveći derbi hrvatskog vaterpola, a ja bi rekao i šire. Sretan sam što su ove utakmice ponovno postale zanimljive i što Mladost ima šansu u ovim dvobojima“ – izjavio je uoči dolaska u Dubrovnik trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

Kako Žapci zaista misle ozbiljno i da se nadaju pobjedi u polufinalnim ogledima, koji se igraju na dvije dobivene utakmice, dovoljno govori i podatak da je Mladost posljednje pripreme za ovaj dvoboj odradila u Kragujevcu gdje se pripremala s Radničkim, momčadi za koju je procijenjeno da igra vaterpolo sličan Jugovom.

“Mladost nas želi dobiti i nakon posljednje dvije utakmice se imaju prava nadati i vjerovati u to. No, objektivno stvari stoje drugačije. Ako mi odigramo kako znamo i ako naš pristup bude pravilan, sasvim je jasno da smo mi favoriti i da ćemo pobijediti. Ne smijemo srljati i dozvoliti da protivnik nametne svoj ritam igre. Znamo naše kvalitete i gledat ćemo da ih iskoristimo u srijedu navečer!” – izjavio je trener Juga Miho Bobić i dodao: ”Utakmica se igra se u Gružu i uvjeren sam da će naša publika prepoznati sav trud koji ulažemo i pristup kojega imamo i da će nas doći i podržati u završnici sezone jer Jug je uz svoje navijače uvijek bolji!”

Jug Co, Miho BobićTajni između Mladosti i Juga nema i ne može ih biti. Baš kao što nema ni tajni između Bobića i Kobešćaka koji zajedno sjede na klupi juniorske reprezentacije Hrvatske. Trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak je u tolikoj mjeri uvjeren da se momčadi međusobno poznaju da Žapci još uvijek nisu pogledali snimku polufinala iz Zadra.

“Mi znamo Jug, a Jug nas još bolje. Snimku iz Zadra sam pogledao samo ja, a igračima ću sutra pokazati detalje. Moramo u utakmicu ući puni samopouzdanja i kontrolirane želje za uspjehom. Ako budemo borbeni i disciplinirani imat ćemo svoje šanse iako je Jug u ovoj utakmici favorit!” – zaključio je Kobešćak.

Utakmica će se od 18 sati moći pratiti putem LIVE streaminga na službenim stranicama kluba www.jug.hr. Ljubitelje vaterpola obavještavamo kako će se nakon utakmice Juga i Mladosti u Gružu odigrati pripremno – prijateljska utakmica između juniora Juga i reprezentacije Brazila koja se nalazi na pripremama u Dubrovniku.

Ulaznice za utakmicu po cijeni od 30 kuna moći će se kupiti u caffe barovima Primo i Fortuna, te sat vremena prije početka utakmice na blagajni bazena. Uz predočenje građanskog pokaza JP Libertas cijena ulaznice je 10 kuna.

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar