Kumrić ostao bez bronce na Grand Slamu u Parizu: Pokazao je kako je na pravom putu

Kumrić, judo, Foto Carlos Ferreira, EJU

Hrvatski judaš Zlatko Kumrić (do 100 kg) bio je jedini hrvatski predstavnik na prestižnom turniru, Grand Slamu u Parizu. Stigao je do borbe za broncu i upisao odličan nastup.

Problemi s dišnim putevima usporili su Zlatka Kumrića krajem prošle godine u treningu i nastupima, no, sada je na najvećoj pozornici pokazao kako su problemi iza njega te da u novoj sezoni možemo očekivati pozitivne vijesti.

“Kako je turnir išao kraju, osjetio se manjak borbi ‘u nogama’, ali Zlatko je pokazao da je na pravom putu. Bio je ‘unutra’, tražio je bacanja i u krajnjoj liniji došao do polufinala,” rekao je trener Tomislav Marijanović, koji je pratio Kumrića kroz pobjede ipponima protiv domaćeg predstavnika Terheca i Lkhagvasuren (MGL).

U četvrtfinalu, Paltchik (ISR) je poveo wazarijem, ali u posljednjoj minuti naš judaš uzvraća te odvodi borbu u ‘zlatni bod’, gdje lijepim ipponom rezervira mjesto u polufinalu.

Na posljednjoj stepenici prije finala ga je čekao još jedan okršaj sa starim znancem, Korrelom (NED), koji se i u Parizu pokazao iskusnijim te je ipponom u drugoj minuti borbe poslao Splićanina u borbu za broncu.

Gruzijac Liparteliani, srebrni s Olimpijskih igara 2016. i brončani s prošlogodišnjeg Grand Slama u Parizu, vodio je wazarijem sve do posljednjih 30 sekundi, kada Kumrić ulazi u odličan napad, baca Lipartelianija, koji se u posljednji tren gimnastičkim potezom izvlači i u kontri hvata Kumrića u zahvat te upisuje pobjedu. (Foto: Hrvatski judo savez)

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,