Lovren dobro poznaje Engleze: Slijedi novo dokazivanje, nažalost pred praznim tribinama

Rujevica

Hrvatska nogometna reprezentacija, predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem i kapetanom, najboljim igračem svijeta Lukom Modrićem, odradila je na Rujevici otvoreni trening pred više od 2.500 gledatelja.

Dvoboj s Engleskom u Ligi nacija na rasporedu je u petak od 20.45 sati.

“Engleska ima dodatni motiv, uzvratiti nam za Svjetsko prvenstvo, i bit će to prilično teška utakmica. Engleska je uvijek među favoritima, u svakom natjecanju, i sigurno će biti žustro. Dobro ih poznajem i neće biti nimalo lako,” najavio je Dejan Lovren, branič Liverpoola, te dodao:

“Prva utakmica nije ispala kako smo očekivali i treba je što prije zaboraviti. Slijedi nam novo dokazivanje, nažalost pred praznim tribinama. Međutim, pokušat ćemo pokazati karakter te ponovno pobijediti Engleze.”

Lovren smatra kako ovo novo natjecanje Uefe nema smisla: “Kvalifikacije za Europsko prvenstvo počinju tek u ožujku, i nisam ni ja baš zadovoljan Ligom nacija jer ne postoji veliki imperativ pobjede, ali profesionalci smo i odradit ćemo svoj posao. Osim toga, uvijek mi je drago vratiti se u reprezentaciju i biti dio ove momčadi,” prenosi hns-cff.hr.

Još jednom je istaknuo kvalitete Luke Modrića: “Znao sam i prije da je Modrić najbolji na svijetu – dijelim svlačionicu s njime već deset godina – i nadam se da će ostati još dugo s nama, on nam je sigurno među glavnim igračima.”

Navikli na prazne tribine

“Uvijek je lijepo imati navijačku podršku, ali nažalost nećemo je moći imati protiv Engleske. Donekle smo i navikli, igrali smo već nekoliko utakmica pred praznim tribinama. Uvijek nam je dobrodošao 12. igrač koji nas gura naprijed, pogotovo s obzirom na to kakvu podršku znamo imati, ali i ovako moramo dati sve od sebe,” poručio je Josip Pivarić.

“Pričali smo s izbornikom odmah poslije utakmice, bio je to loš dan za mnoge naše igrače, a Španjolskoj je sve išlo od noge. Rezultat nije realan i ne skrivam da nas je to poljuljalo, no treba dokazati da se takav dan više ne smije ponoviti,” smatra lijevi bek Hrvatske.

NOGOMET