Mandžukić: “Svi smo krivi, primili smo bezvezni gol iz prekida”; Štimac: “Da smo se držali dogovora iz svlačionice sada bismo imali tri boda”

Igor Štimac je za kamere HTV-a prokomentirao današnji susret na Marakani. Hrvatski izbornik djelovao je razočarano remijem…

Moramo žaliti za potpunim trijumfom. Da smo se držali dogovora iz svlačionice sada bi imali tri boda. S obzirom na rezultat druge utakmice, odmor nekolicini igrača će dobro doći. Jedna nesmotrenost nas je koštala, a to je nedopustivo jer imamo toliko iskusnih igrača. Željeli smo izmoriti srpske igrače i znali smo da će biti umorni u drugom dijelu. Osim stative i par ubačaja u prvom dijelu nisu nam ništa ozbiljnije napravili.”

Osvrnuo se hrvatski strateg i na pogrešku kod crvenog kartona Joea Šimunića: “Nedopustivo je napraviti onakvu pogrešku u kojoj imamo korner, moramo izvesti akciju za Modrića, a mi stavimo Šimunića da mora napraviti ono što je morao, prekršaj za crveni karton. Ne zamjeram mu na tome.”

“Moramo se početi pripremati za dodatne kvalifikacije. Imali smo dosta problema prije ove utakmice, četiri, pet igrača imalo je zdravstvene poteškoće, morali smo to sakriti… Lovren je u potpunosti odradio zadatak. Bilo mu je lakše kad smo ih pritisnuli. Na početku je malo “škripalo”. Nadam se da će se Strinić brzo oporaviti jer on je još uvijek prvi izbor“, dodao je Štimac te najavio utakmicu protiv Belgije.

Belgija je momčad koja je prepuna zvijezda, sjajni su individualci i to treba priznati. Imaju mladost, brzinu i igraju moderan nogomet. Pred nama je jasan plan odlaska na SP i mi ćemo se toga držati.”

Revoltiran je bio i jedini strijelac Hrvatske u današnjoj utakmici Mario Mandžukić.

Primili smo bezvezni gol iz prekida. Svi smo tu krivi. Moramo biti zadovoljni bodom. Prvo poluvrijeme nismo dobro igrali, a drugo smo se popravili. Krivo smo shvatili izbornikove upute. Doslovno smo shvatili da ih pustimo da igraju i to smo napravili. Ali u nastavku smo to promijenili. Rekao nam je da se ne povlačimo toliko nazad, da više napadamo. Baš šteta što nismo pobijedili“, kazao je Mandžukić.

Nije me smetala atmosfera, volim igrati pred punim stadionom“, zaključio je.

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar