[VIDEO] Marin Ranteš, unatoč nezgodi i ozljedi, oduševio nastupom u Hirošimi!

Ranteš

Na prvoj etapi najprestižnije svjetske BMX lige FISE (Festival International des Sports Extremes) koja se vozila u Hirošimi, tijekom posljednjeg dana vožnje hrvatski predstavnik Marin Ranteš doskokom preko rampe ozbiljno je uništio BMX na kojem vozi te je tom prilikom i uganuo gležanj, što je dovelo u pitanje njegovo daljnje natjecanje na prvoj etapi svjetskog kupa.

Ranteš je izveo dva iznimno zahtjevna trika, 720 tailwhip i backflip double thailwhip preko spinea. Ta dva trika još niti jedan vozač nije napravio na tako velikim elementima, stoga je Marinovo postignuće tim izuzetnije.

“Doskok je bio toliko jak da mi se zadnji kotač slomio, pao sam na rampu i iako sam se uspio odmah podići na noge i sve je djelovalo bezazleno, ozbiljno sam uganuo gležanj i povrijedio rame. Unatoč ozbiljnoj ozljedi, moj trik je proglašen drugim najboljim trikom u konkurenciji od 75 vozača što mi je posebno drago. Za mene nema predaje, sljedeća etapa je francuski Montpellier početkom svibnja, na kojem ću opet dati sve od sebe, ukoliko me ozljeda ne spriječi,” istaknuo je Ranteš.

Marin već ima velike planove za nastavak FISE lige, ako ga ova ozljeda ne uspori u njegovom napretku, a kreću i pripreme za Olimpijske igre 2020. na koje se planira plasirati kao jedini predstavnik Hrvatske u BMXu.

OSTALI SPORTOVI