Marko Tomas zbog ozljede kvadricepsa izgubljen za nadolazeći Eurobasket u Sloveniji

Marko Tomas, Foto FIBA Europe Ciamillo-Castoria

Marko Tomas, Foto FIBA Europe Ciamillo-CastoriaPrije samo nekoliko dana hrvatski košarkaški reprezentativac i jedan od stožernih igrača izbornika Jasmina Repeše, Marko Tomas, u velikom razgovoru za Večernji List između ostalog je poručio kako bi za Hrvatsku “odlazak na Svjetsko prvenstvo, a to je plasman među prvih šest, bio fenomenalan”, no, izgleda kako će košarkaška reprezentacija u Sloveniju na Eurobasket morati bez njega.

Na posljednjim pripremama u Crikvenici 28-godišnji Tomas ozlijedio je kvadriceps desne noge, što bi moglo značiti kako će zbog zdravstvenih problema propustiti još jedno veliko europsko natjecanje.

Prije pregleda Tomas je bio utučen: “Ovo je 99 posto da neću igrati na Eurobasketu. Kada vas u mišiću malo pecne morate pauzirati tjedan-dva, a malo više peckanja znači tri do četiri tjedna pauze. A mene je ovaj puta zapeklo i više od toga pa se nadam da mi nije propala sezona. Ovo je prvi put da mi je puknuo kvadriceps, do sada je pucala zadnja loža;” ali je nakon ultrazvuka ipak izjavio: “Ima nade da nije ozbiljna ozljeda, no trebat će sačekati dan-dva da se vidi kojih je razmjera. Liječnica koja me pregledala sigurna je da je ruptura, a kolika je, znat ćemo za dan ili dva,” prenosi vecernji.hr.

Tomas će morati napraviti MR pregled kako bi se znala točna dijagnoza, no, nije on jedini koji ima problema. I Roko Leni Ukić odlazi na terapije zbog bolova u tetivi, ali on bi trebao biti spreman za Sloveniju. Repeša se i prije objave konačnog popisa putnika za Europsko prvenstvo odrekao usluga centra Darka Planinića, a konačna lista hrvatskih reprezentativaca trebala bi biti poznata u nedjelju. (Foto: FIBA Europe / Ciamillo-Castoria)

Eurobasket u Sloveniji započinje 4. rujna.

AKTUALNO KOŠARKA

Ostavi komentar