Matea Jelić sjajnim borbama osvojila zlato u Bonnu i plasman na Europsko prvenstvo

Matea Jelić

Nakon velikog uspjeha Lovre Brečića i Brune Vuletić na President cupu u Bonnu drugog dana natjecanja fenomenalna je bila Matea Jelić iz splitskog Marjana. S pet pobjeda stigla je do zlatnog odličja, velikih 20 bodova na svjetskim rang listama i direktnog plasmana na Europsko seniorsko prvenstvo.

No, više od pet pobjeda oduševljava činjenica da je nanizala tri pobjede protiv tri ponajbolje svjetske taekwondoašice u kategoriji do 67 kilograma među kojima je i svjetski broj 1 Haby Niare. Nakon pobjede protiv Ruskinje Poline Khan i Njemice Tamare Gaković na red su došli pravi ispiti.

U četvrtfinalu je slavila protiv Faride Azizove, aktualne brončane sa svjetskog i europskog prvenstva, potom u polufinalu protiv Nur Tatar, aktualne srebrne sa svjetskog prvenstva i olimpijskih igara te zlatne, srebrne i brončane sa zadnja tri europska prvenstva dok je u finalu slavila protiv Haby Niare, svjetske i europske prvakinje, vlasnice još dva europska srebra.

Ono što zvuči još nevjerojatnije je činjenica da Matea Jelić nije primila niti jedan jedini bod u punih pet borbi od koje su dvije otišle na zlatni bod.

BORILAČKI SPORTOVI