Mateju Vidoviću treći naslov, Klara Stupar prvi put prvakinja Hrvatske u slalomu!

Klara Stupar, CroSki

Matej Vidović po treći puta i Klara Stupar prvi put osvojili su naslove slalomskih prvaka Hrvatske nakon utrka FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Do trećeg naslova slalomskog prvaka Hrvatske Matej je došao na vrlo suveren način. Vodio je i nakon prve vožnje s vremenom 1:01.46 na iznimno teškoj stazi prve vožnje, koju je postavio Ante Kostelić. Čak 31 skijaš nije uspio završiti prvu vožnju. Svoju dominaciju potvrdio je i u drugoj vožnji, na stazi koju je postavio Goran Vidović. S vremenom 2:09.15 Matej je utrku završio ispred drugoplasiranog Alberta Popova iz Bugarske.

Trećim mjestom utrke, s +0.73 stotinke zaostatka za Vidovićem, naš Elias Kolega osvojio je drugo mjesto na državnom prvenstvu, a četvrtim mjestom Filip Zubčić osvojio je treće mjesto Prvenstva Hrvatske.

Od naših ostalih predstavnika Natko Zrnčić Dim utrku je završio na devetom, a Samuel Kolega na 12. mjestu. Istok Rodeš, Mateo Rački i Dominik Sučec nisu završili prvu vožnju.

Vidović

Klara Stupar do prvog naslova slalomske prvakinje Hrvatske došla je drugim mjestom na utrci uz +1.38 sekundi zaostatka za pobjednicom utrke Matilde Minotto (ITA). Treće mjesto utrke zauzela je naša Ida Štimac, koja nije uspjela zadržati vodstvo iz prve vožnje te je završila s +2.29 sekundi zaostatka za pobjedničkim vremenom. Tim plasmanom Ida je u poretku državnog prvenstva zauzela drugo mjesto, a treće mjesto državnog prvenstva osvojila je Maja Fučak (+ 13.08).

Petra Dragičević nije završila prvu vožnju, a Edita Merenić utrku je završila na 7. mjestu.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI