Mateo Ružić ispunio normu za Europsko prvenstvo, Marko Čeko za juniorsko Svjetsko prvenstvo

Mateo Ružić

U Zagrebu je održan tradicionalni miting AK Dinamo-Zrinjevac ( Rezultati ) s dvije memorijalne discipline – bacanje diska u spomen na dr. Ivana Šebalja i utrka na 400 m u spomen na Ivana Buljata, a dobri vremenski uvjeti pogodovali su postizanju dobrih rezultata.

Na 400 m uvjerljivo je slavio Mateo Ružić sa 46,51 što je ujedno i norma za Europsko prvenstvo koje se ove godine održava u Berlinu.

U bacanju diska pobijedio je Roland Varga s hicem od 59,35 m. Najvredniji rezultat natjecanja u muškoj konkurenciji postigao je Marko Čeko, pobjednik skoka u dalj s osobnim rekordom i normom za Svjetsko juniorsko prvenstvo 7,78 m.

Od hrvatskih atletičarki dobrim su se rezultatima istakle Paola Borović koja je pobijedila u troskoku sa 13,36 metara, Ana Šimić pobjednica skoka u vis s preskočenih 1,83 m, Anamari Kožul pobjednica u bacanju kladiva s osobnim rekordom 67,36 m i Idu Šimunčić koja je na 400 m prepone istrčala, također osobni rekord, 59,28.

Najbolji poklon koji su mi moji roditelji dali su brat i sestra. Dio tog poklona je na mojim leđima. Moja “mala” seki, a 7 godina starija od mene. Ona je velika sportašica i to puno veća od mene, jer ona je osoba koja živi sport punim plućima i kad kažem sport ne mislilm samo na košarku. Njoj je sport način života, a meni? Meni je atletika. Moj sport se sastoji od zaletišta i jame, mene ostalo ne zanima.. Ali zato imam Ivu koja sve zna i koju zaboli glava svaki put kad shvati koliko sam ja sportski nepismena. Međutim, jedno nam je isto, ljubav prema košarci tj. atletici. Ima ono jedno glupo pitanje “koja je bolja?”. Za mene je najbolji onaj tko daje najbolje od sebe, a nas dvije dajemo. I najveća sreća ove zime kad sam srušila državni rekord bila je onog trena kad sam vidjela sestru. Znate li zašto? Jer kad imate osobu koja se veseli vašem uspjehu više nego vi sami onda ste bogati. Čemu sav uspjeh ako ga nemate s kim podijeliti, ako nemate osobu koja će se s vama smijati. Ja je imam i nosim je na leđima zajedno s njenim/našim uspjesima. #sestreborović ‍♂️❤

Objavu dijeli P A O L A B O R O V I Ć (@skakacica)

OSTALI SPORTOVI