Medvjedi porazili ‘partnersku’ Olimpiju, drugu pobjedu na pripremama osigurali Jessiman i Perković

Medvescak KHL

Medvescak KHLHokejaši Medveščaka upisali su i drugu pobjedu u sto toliko nastupa na pripremama u Mariboru. Nakon ruskog Torpeda u utorak svladana je i ljubljansko Olimpija, za koju su nastupili i Dario Kostović, Kenny MacAualy, Saša Martinović, Gal Koren i Marko Šakić, a sve u zalog buduće suradnje između ova dva kluba.

Inicijativu Medvjeda u prvoj trećini u pogodak je u devetoj minuti pretvorio Hugh Jessiman, no, u drugom periodu utakmice Slovenci su pokazali kako ipak neće biti lak zalogaj. Tek u završnici treće trećini hokejaši Marka Frencha slomili su otpor suparnika, a dvaput se u listu strijelaca upisao Nathan Perković. Prvo u 52. minuti, za konačnih 3:0 pločicu je pospremio u praznu mrežu u samom finišu dvoboja.

Tijekom četvrtka Medveščak je u javnost pustio priopćenje kojim potvrđuje suradnju između ova dva kluba, a prenosimo ga u cijelosti:

Medveščak i Olimpija spremni su za partnersku suradnju u idućoj hokejskoj sezoni. Tom suradnjom Medveščak i Olimpija postali bi isključivo ravnopravni partnerski klubovi, nikako ‘farm’ ili ‘affiliate’ timovi kako se do sada nagađalo. Suradnja bi počivala na slobodnoj i jednostavnoj razmjeni igrača između spomenutih klubova za igranje u KHL prvenstvu i EBEL prvenstvu u idućoj sezoni. Klubovi su dogovorili sve uvjete i način partnerstva te se očekuje potvrda realizacije partnerstva od strane IIHF-a.

Na večerašnjoj (08.08. 2013.) predsezonskoj utakmici u Mariboru petorica Medveščakovih igrača zaigrat će u dresu Olimpije: Marko Šakić, Dario Kostović, Gal Koren, Saša Martinović i Kenneth MacAulay. Napominjem kako ovime spomenuti igrači Medveščaka ne prelaze u Olimpiju, već su oni i dalje igrači KHL Medveščak Zagreb na isključivoj večerašnjoj posudbi u momčadi Olimpije.

Nakon što predloženi model partnerstva Medveščaka i Olimpije, osmišljen isključivo s namjerom dodatnog i snažnijeg razvoja hokeja i mladih igrača, bude odobren na svim razinama, klubovi ne kriju interes da se ovaj model suradnje u budućnosti proširi i na još nekoliko klubova u regiji. Ovim planom suradnje svakako smo iskoristili i činjenicu da je Hrvatska od ove godine postala punopravna članica Europske unije čime su ovakve sportsko-organizacijske suradnje ‘bez granica’ u potpunosti moguće, a što i jest smisao udruživanja zemalja u zajednicu slobodne Europe.

 

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – HDD TELEMACH OLIMPIJA 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Strijelci: 1:0 MED Jessiman (Murray, 9), 2:0 MED Perkovich (Lundberg, Kane, 52)
3:0 MED Perkovich (Švarny, 60) EN
KHL MEDVEŠČAK: Brust, Vasiljević, Linglet, Perkovich, Cheechoo, Willsie, Murley, Thomas, Lundberg, Murray, Jessiman, Waugh, Kane, Glumac, Bjorkstrand, Letang, Carle, Švarny, Klubertanz, Katic, Popovic.
HDD TELEMACH OLIMPIJA: Kuhn, Sila, Groznik, Erman, Grahut, Dervarič, Hebar, Mušič, Pešut, Koblar, Verlič, Ograjenšek, Režek, Dovič, Čepon, Planko, Koren, Kostović, MacAulay, Šakić, Martinović.
ISKLJUČENJA: Medveščak 8, Olimpija 6.
UDARCI NA GOL: Medveščak 44, Olimpija 12.

AKTUALNO Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar