Mladi hrvatski rukometaši dobili i Španjolce, u osmini finala igraju s Mađarskom: Kalkulacije se prije ili kasnije obiju o glavu

Hrvatska, kadeti, HRS

Hrvatska muška kadetska rukometna reprezentacija nastavila je veliki niz na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji. U 5. kolu skupine A Hrvatska je pobijedila Španjolsku 26:22, osvojila prvo mjesto i u osmini finala će igrati protiv Mađarske.

S pet golova iz sedam pokušaja prvi strijelac bio je Ivan Rukavina. Po četiri pogotka su dodali Fran Mileta i Veron Načinović uz stopostotnu realizaciju.

Izabranicima Siniše Markote ovo je peto slavlje u nizu, nakon uvjerljivih pobjeda protiv Norveške, Čilea, Saudijske Arabije i Slovenije.

“Mislim da smo odigrali četiri i pol jako dobre utakmice. Malo opuštanje imali smo prvo poluvrijeme sa Saudijskom Arabijom. Danas smo konačno imali jednu ‘šarf’ utakmicu gdje se gotovo igralo pogodak za pogodak. Dobro je da su i to osjetili. Obrana nas je izvukla, jer je bila odlična. Španjolci su igrali neobičnu obranu 3-3 , a na to se nije lako naviknuti na dva treninga. Ali, dobili smo i to je najvažnije. Prave stravi tek sada počinju. Mogli smo i izgubiti pa ići u lakši dio ždrijeba. Ali ja nisam taj čovjek. Kalkulacije se uvijek prije ili kasnije obiju o glavu. Ako želimo do velikog rezultata moramo pobjeđivati sve redom. To je naš moto.”

“S Mađarskom smo igrali nedavno. Tada smo igrali obranu 6-0. Sada će im biti malo teže s ovih naših 3-2-1. Oni također igraju 6-0, s tim da dvojka i petica izlaze dosta duboko, pa ćemo to nastojati iskoristiti na pravi način jer imamo i igru i igrače za to. Sada je najvažniji odmor,” poručio je nakon slavlja Markota.

Okršaj s Mađarima za četvrtfinale na rasporedu je u srijedu od 16.15 sati u skopskoj dvorani Jane Sandanski, no, IHF zadržava pravo izmjene satnice.

U skupini je Mađarska dobila Kanadu, Tajvan i Francusku, a izgubila od Švedske i Egipta.

Hrvatski kadeti nedavno su igrali protiv svojih mađarskih vršnjaka pobijedili ih na Balatonboglar turniru s 24:23.

IHF Svjetsko prvenstvo, kadeti, osmina finala:
Egipat – Slovenija
Island – Japan
Francuska – Norveška
Portugal – Sj. Makedonija
HRVATSKA – MAĐARSKA
Argentina – Njemačka
Španjolska – Švedska
Danska – Tunis

RUKOMET