Mladost bolja i od Crnogoraca; Kobešćak: “U ova tri dana vladala je jedna izuzetno pozitivna energija koju dugo nismo imali prilike doživjeti”

Mladost, vaterpolo, slavlje

Mladost, vaterpolo, slavljeZavršio je uzbudljivi vaterpolo vikend u Zagrebu. Nakon sjajnih predstava pred punim tribinama bazena Mladosti na zagrebačkoj Savi Žabci su ostvarili očekivani cilj i plasirali se u četvrtfinale LEN Euro kupa. Poslije pobjeda nad ruskim Šturmom i francuskim Marseilleom, nastavili su sa sjajnom igrom i završili turnir sa stopostotnim učinkom.

U današnjoj teškoj i neizvjesnoj utakmici nadigrali su Jadran iz Herceg Novog rezultatom 9:6 te tako zauzeli prvo mjesto u skupini. Naša je momčad i danas igrala u punom sastavu, a trener Vjekoslav Kobešćak nakon odlične utakmice i sjajnog rezultata izjavio je: “Vrlo smo zadovoljni sa prvim mjestom u najjačoj skupini LEN Euro kupa. Okrećemo se Jadranskoj ligi jer nas sljedeći tjedan očekuju dvije jake utakmice protiv Jadrana u Splitu i POŠK-a u Zagrebu. To su nam direktni konkurenti pa odmah krećemo sa pripremama. Lijepo je da su se vratili gledatelji i u ova tri dana vladala je jedna izuzetno pozitivna energija koju dugo nismo imali prilike doživjeti.“

“Sretni smo i jako zadovoljni. U tri smo utakmice ostvarili sve tri pobjede i osigurali prolaz u četvrtfinale kupa. Korak po korak Mladost se vraća i diže, a posebno nas raduje povratak naših navijača na tribine. Bio je užitak igrati uz glasnu podršku ljubitelja vaterpola i pozivam ih sve da nas i dalje bodre. “ – izjavio je igrač Mladosti Josip Pavić.

Prvi strijelac Žabaca bio je Kristijan Milaković s pet pogodaka, Luka Lončar postigao je dva gola, a Ivan Milaković i Ante Vukičević po jedan. Četvrtfinale se igra 20. studenog i 18. prosinca, a ždrijeb će se održati se u ponedjeljak 28. listopada.

Momčad Marseillea lako je svladala ruski Šturm rezultatom 32:3 te tako zauzela treće mjesto ukupnog poretka u Zagrebu.

Poredak LEN Euro kupa u Zagrebu:

Mladost 3 – 9
Jadran Herceg Novi 3 – 4
Marseille 3 – 4
Šturm 3 – 0

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar