Modriću ponovno Trofej Nogometaš: Veliki rezultat s reprezentacijom je jedino što još želim!

Modric

Najbolje pojedince iz natjecateljske sezone 2017./2018. nagradila je i Hrvatska udruga Nogometni sindikat, a za najboljeg hrvatskog nogometaša proglašen je kapetan Vatrenih i jedna od ključnih karika europskog prvaka Real Madrida, Luka Modrić.

Reprezentativna ‘jedinica’ i član Monaca Danijel Subašić najbolji je vratar, a mladi reprezentativac Lovro Majer iz Lokomotive ponio je titulu najboljeg u kategoriji igrača do 21 godine.

Priznanje za najboljeg igrača HT Prve lige dobio je Dinamov El Arabi Hillal Soudani, za najboljeg trenera Rijekin Matjaž Kek, a za najboljeg suca Bruno Marić.

Izabran je i najbolji travnjak – onaj na riječkoj Rujevici – a u idealnu postavu domaćeg prvenstva uvršteni su Livaković, Juranović, Benković, Nižić, Sosa, Bradarić, Ademi, Majer, Soudani, Heber i Gavranović.

Po prvi je puta nagrađena i najbolja nogometašica hrvatskog prvenstva, a ta je titula pripala Maji Joščak iz ŽNK Osijeka.

Nagradu pod nazivom Dobri duh hrvatskog nogometa primio je trener nogometaša Istre 1961 Darko Raić-Sudar.

Svečanoj dodjeli prisustvovao je i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

“Svi smo puni vjere. Kvalitetno smo odradili pripreme, dobro igrali protiv Brazila, dobili jak Senegal, iako nismo igrali najbolje. Spremni smo, imamo velike nade i očekivanja, ali trebat ćemo i sreće! Treba se puno toga poklopiti, da budemo najbolji u najbolje vrijeme. Sreća je bitna, ali treba je zaslužiti ponašanjem, treningom. Imamo puno odličnih igrača i nadam se da će biti u pravoj formi za vrijeme.”

Modrića se nada uspjehu s Hrvatskom: “Veliko zadovoljstvo je šesti put dobiti ovu nagradu. Za mene je ovo posebna nagrada jer je dijele igrači i treneri. Veliki rezultat s reprezentacijom je jedina stvar koju bih još želio napraviti. Uoči svakog natjecanja velika su očekivanja. Naš prvi cilj je proći skupinu jer nam to nije uspjelo od 1998. godine. No, vjerujem kako ćemo to uspjeti u Rusiji.”

NOGOMET