MVP finala Kupa dobio naknadni poziv, Ukić ponovno u reprezentativnom dresu: Očekujemo puni Draženov dom

HKS; Marin Sušić

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se u Zagrebu prije početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izbornik Veljko Mršić nema na raspolaganju naše najbolje igrače, poput kapetana Bojan Bogdanovića, Ivicu Zupca ili Darija Šarića, no, u ekipi je ponovno bivši kapetan Roko Leni Ukić…

Naknadno je pozvan Dominik Mavra, koji je prije nekoliko dana Zadar predvodio do trofeja Kreše Ćosića te je osvojio MVP nagradu finalnog okršaja s Cibonom.

Stigli su i Željko Šakić koji je s Lietkabelisom završio treći u litavskom Kupu, kao i Darko Planinić koji je s Cluj Napocom osvojio rumunjski Kup i Roko Rogić koji je s Nymburkom osvojio češki Kup.

Stojko Vranković: Nadamo se da ćemo biti kompletni, zdravi i očekujemo plasman na Olimpijske igre

Izbornik Mršić je održao uvodni govor, odrađeni su prvi treninzi, a igrači su radili pod nadzorom kondicijskog trenera Slavena Hlupića i pomoćnih trenera reprezentacije Damira Mulaomerovića, Domagoja Kujundžića i Ivana Perinčića.

Filip Krušlin stigao je ozlijeđen, radio je po posebnom programu, ali bi možda mogao biti spreman za utakmice nakon istegnuća kolateralnih ligamenata.

“Nadam se da ćemo u petak pred domaćom publikom pokazati jednu dobru igru i pobijediti. Očekujemo da će dvorana Dražena Petrovića biti ispunjena do posljednjeg mjesta te da ćemo zajedno s našim navijačima stvarati jednu pozitivnu atmosferu i pred ovu zadnju kvalifikacijsku utakmicu u ovom krugu u Nizozemskoj i pred olimpijski kvalifikacijski turnir koji će se održati u Splitu u lipnju. Kad ovo završimo počet ćemo s pripremama za splitski turnir, razgovarati sa svim igračima kako bismo spremni dočekali ljetnu akciju,” istaknuo je izbornik Mršić.

Na popisu su Roko-Leni Ukić, Roko Rogić, Krešimir Radovčić, Krunoslav Simon, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Marko Ramljak, Pavle Marčinković, Filip Krušlin, Dominik Mavra, Toni Nakić, Željko Šakić, Roko Prkačin, Hrvoje Perić, Miro Bilan, Darko Planinić i Marin Marić.

U petak od 18 sati u Draženovom domu na rasporedu je dvoboj sa Švedskom, dok se tri dana kasnije igra utakmica kod Nizozemske.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA