Nada slavila u ragbijaškom derbiju!

K. Čorić N-Ml 22.09.2018

Nakon velike borbe po vrućem i sparnom vremenu ragbijaši Nade zasluženo su pobijedili zagrebačke Mladost. Očekivano tvrda utakmica, mnogo prekida i neprisiljenih pogrešaka na obje strane. Važnost utakmice kao da je sputavala igrače da pokažu sve svoje vještine i znanja očekivana za dvije najkvalitetnije hrvatske ragbijaške momčadi.

Nik Jurišić N-Ml 22.09.2018

Obje momčadi ušle su u utakmicu žustro i beskompromisno. Već u petoj minuti zbog ozljeda igru napuštaju Jelavić Mitrović i Boko, u momčadi Nade, a mijenjaju ih Borozan i Jurčević. Gosti nešto spretniji u otvaranju uz polaganje Biškića i pretvaranje Jurišića stižu u desetoj minuti do vodstva 0:7. Nakon samo tri minute Nada uzvraća preko Čorića i Rosa te izjednačava rezultat.

J. Boko RK Nada Split

Nada preko snažnog Perlaina u 18. minuti dolazi u vodstvo koje potvrđuje Rosso za 14:7. Igra se vrlo čvrsto i odgovorno u oba smjera ali bez rezultatskih promjena. Nik Jurišić pred sam kraj poluvremena iz kaznenog udarca smanjuje na 14:10. S ovim tankom vodstvom Nade momčadi odlaze na odmor. U nastavku bilo je vidljivo da su obje momčadi žrtve tempa u prvom poluvremenu. Velika vrućina i ‘težak zrak’ usporili su kretnje igrača tako da smo 40 minuta gledali rovovsku borbu na sredini igrališta bez većih uzbuđenja. Igralo se uglavnom između linija 22 metra čekajući na eventualnu pogrešku protivnika. Bilježimo tek dvije prilike iz kazni za goste (Jurišić 58. i 68. minuta) te također prigodu Nade u 72 minuti koju je promašio Rosso.

D. Jurčević N-Ml II kol PH

 

Na kraju pritisak gostiju nakon nekoliko vezanih tehničkih pogrešaka domaćih igrača. Na žalost gostujuće momčadi i njima je zadrhtala ruka neposredno pred prostorom zgoditka Nade.

Teško ostvarena, ali vrlo vrijedna pobjeda za splitske ragbijaše na početku nove natjecateljske sezone. (Foto: M. Prgomet)

RK Nada Split – HARK Mladost Zagreb 14:10 (14:10)

RK Nada: Perlain 5,Čulić, Boko, Perić, Jelavić-Mitrović, Čorić 5, Đurović, Popović, Vuletić, Rosso 4, Vlajčević, Rudić, Burazin, Plazibat, Antić, Borozan, Bibić, Grubišić,Jurčević, Kodžić, Olujić, Žunić i Marjančević.
HARK Mladost: M. Slaviček, Stipić, Biškić 5, Buljac, Sekulić,Dumančić, K. Slaviček, A. Galić, Bunić, Jurišić 5, Muhoberac, Ivanković, Stojanovski, D. Galić, Peršić, Šarić, Brečić, Oxenham, Fišić, Dominko.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,