Naglić: Utakmice s Cibonom uvijek su izazov, bit će to pravi derbi!

Tornado, Foto Zadar, Zvonko Kucelin

U četvrtak od 18 sati u Krešin dom na Višnjiku dolazi Cibona. Derbi hrvatske košarke igra se u sklopu osmog kola HT Premijer lige.

“Utakmice s Cibonom uvijek su izazov. S novim trenerom Antom Nazorom igrali su tek dvije utakmice pa ne znamo puno o taktičkim promjenama u njihovoj igri što je donekle hendikep. Momčad koja u svojem sastavu ima igrače poput Žorića, Tomasa i Rozića svakako treba maksimalno respektirati. Imaju motiv dokazati se i promijeniti loš ulaz u sezonu. Bit će to pravi derbi, očekujem što puniju dvoranu kako bi nam navijači i ovog puta pomogli,” rekao je trener Aramis Naglić, prenosi službena klupska stranica.

Novi sportski direktor kluba Branimir Longin najavio je neke promjene: “Jedan od naših prvih poteza bit će da iz Škole košarke Zadar u okrilje kluba vratimo pretkadete, koji će dobiti novog trenera. Juniori su već priključeni sveučilišnoj ekipi, a kroz nekoliko godina ovaj bi potez trebao uroditi s više domaćih igrača u prvoj momčadi kluba. Cilj je da se razvoj igrača od pretkadetske dobi, pa sve do seniorske košarke događa unutar kluba. Na ovaj način produžujemo razvojni put igrača do ulaska u prvu momčad Zadra.”

Hrvatski derbi će imati i humanitarni karakter, jer će dio prihoda od ulaznica biti namijenjen liječenju navijača Zadra Antu Ledenka. Akciju su prije nekoliko dana pokrenuli zadarski navijači, a KK Zadar i ŠRC Višnjik na ovaj će način dati svoj doprinos…

“Na poziv naših navijača sudjelujemo u ovoj humanitarnoj akciji za Antu. Naravno da ćemo se i u budućnosti uključivati u slične akcije, kad god bude potrebno. Stoga pozivamo navijače da dođu na utakmicu u što većem broju jer dio prihoda od prodanih ulaznica ide njemu za pomoć,” dodao je Longin.

U subotu još igraju Vrijednosnice Osijek i Hermes Analitica, Ribola Kaštela i GKK Šibenik te Zabok i Škrljevo, dok će u nedjelju na parket Zagreb i Jazine Arbanasi te Cedevita i Split. (Foto: Zadar, Zvonko Kucelin)

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA