Nagrada za najboljeg igrača Kutije nosit će ime po Matiji Caparu

Kutija

U ponedjeljak 5. studenog službeno počinju prijave za 48. izdanje kultnog malonogometnog turnira Kutija šibica.

Turnir će se održati od 24. studenog do 30. prosinca, dok je službeno izvlačenje parova najavljeno za 15. studeni, a uz 48. seniorski turnir igrat će se i 12. veteranski turnir te treći turnir žena.

Novost je i uvođenje nagrade za najboljeg igrača turnira nazvane po nesretno preminulom Matiji Caparu koji je “obilježio Kutiju svojim igrama te maksimalnim profesionalizmom i fair play pristupom”.

“Kao igrač sam prošao 70-te i 80-te kada je Kutija mamila sve iz Zagreba, Hrvatske i regije. Mi smo tada smatrali da onaj tko nije igrao Kutiju šibica nije igrao mali nogomet i za turnir smo se pripremali po dva mjeseca. U prošla vremena su svi treneri svojim prvoligaškim igračima i reprezentativcima dozvoljavali da igraju na Kutiji šibica jer mali nogomet može jako koristiti velikom nogometu. Ništa kao mali nogomet ne razvija kombinatoriku i takav pristup treba njegovati i dalje na turniru koji je postao brend našeg grada“, istaknuo je sportski novinar Anton Samovojska, inače i sam iskusni veteran turnira s nastupima na preko 30 izdanja Kutije.

Prokomentirao je i nagradu za najboljeg igrača rekavši kako je to “jedna od najljepših stvari koja se mogla dogoditi, jer je Matija Capar bio izvrstan igrač”.

Kotizacije za prijave na turnir su ostale iste kao i prošle godine što znači 1000 kuna za seniore i veterane te 200 kuna za žensku Kutiju. Ukupni nagradni fond iznosi 320 000,00 kuna. Cijena pojedinačne karte iznosi 10 kuna za sve utakmice, a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 50 kuna.

Utakmice se igraju u dvojci Doma sportova, te u dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava. Seniorski i veteranski turnir se igraju loptom veličine broj 5 dok se turnir žena igra s loptom veličine 4.

NOGOMET