Najbolji hokejaš Medveščaka u izboru Sektora B i ‘ključni obrambeni igrač’ ostaju u Brlogu

Medveščak

Napadač Sondre Olden i branič Tomaš Kudelka i iduće sezone nosit će dres zagrebačkih Medvjeda…

“Dogovorili smo uvjete nastavka suradnje i povratak Sondre Oldena i Tomáša Kudelke za iduću sezonu. Odličan početak. Čestitam!“ – sadržaj je SMS poruke koju je Medveščakov sportski direktor Aaron Fox jutros poslao suradnicima u Klubu.

Olden i Kudelka tako su prvi ‘stari’ igrači s kojima je Medveščak potvrdio nastavak suradnje i u idućoj EBEL sezoni.

Napadač Sondre Olden Medvjedima se pridružio na početku netom završene EBEL sezone. U Medveščak je stigao iz švedskog SHL-a u kojoj je igrao tri sezone prije dolaska u Zagreb u dresovima Leksandsa, Brynasa te MODO Hockeya prikupivši respektabilnih 106 nastupa u toj, jednoj od najjačih europskih liga.

U protekloj sezoni Olden je prikupio visokih 65 bodova postigavši 31 gol i 34 asistencije. Time je zasjeo na drugu poziciju ljestvice najboljih igrača u momčadi Medveščaka. Na ligaškoj ljestvici Olden se smjestio na visoko četvrto mjesto najboljih igrača po golovima, odnosno sedmo mjesto po ukupno prikupljenim bodovima u 53 utakmice koje je odigrao u EBEL-u. Oldenovu sportsku kvalitetu prepoznala je i Medveščakova navijačka skupina Sektor B čiji su ga članovi proglasila Najboljim igračem sezone.

“Sondre je vrlo talentiran napadač koji je odigrao odličnu sezonu za Medveščak i jedan je od onih igrača oko kojeg želimo planirati i slagati ostatak momčadi za novu sezonu. Provjereno znam kako je odbio neke vrlo atraktivne ponude kako bi ostao u Zagrebu i to iznimno mnogo govori o njegovom karakteru. Veoma smo sretni da se vraća u kolovozu u naš Brlog“, izjavio je Medveščakov sportski direktor Aaron Fox.

“Tomaš je bio ključni obrambeni igrač u našoj momčadi protekle sezone u EBEL-u. Uspješno je odgovarao na napade i izazove najboljih igrača iz protivničkih momčadi. Karakterno je vrlo važan i koristan za našu svlačionicu kao i za momčad na ledu. On je igrač koji će svojim ponašanjem, duhom i igrom upotpuniti sve one male sitnice koje su bitne kako bi pobjednički duh zavladao u momčadi. Jednako kao i mi i Tomaš je sretan da se vraća u Zagreb kako bi nam pomogao da ponovno imamo odličan, pobjednički tim”, istaknuo je sportski director Fox.

Obojica igrača pridružit će se Medveščaku na okupljanju momčadi u kolovozu ove godine.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI