Najduža špaga na svijetu ponovno u Osijeku

Špaga, Osjeti gimnastiku

Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek obiluje i brojnim popratnim sadržajima, što sportskog što zabavnog karaktera. Jedan do njih je ‘Najduža špaga na svijetu’, koja je lani okupila gotovo 500 sportaša i rekreativaca u 600 metara dugoj ljudskoj gimnastičkoj špagi.

Organizatori se ove godine nadaju još većem odazivu, ne samo osječkih, nego sportskih klubova iz cijele regije kako bi zajedno poslali poruku da je najvažnije – sudjelovati!

“Prošle godine smo bili oduševljeni odazivom klubova i sportaša rekreativaca koji su svojim nastupom u Špagi pomogli nam da javnosti prenesemo poruku o važnosti uvažavanja i sudjelovanja u sportu građanstva svih dobnih skupina. Ove godine potrudit ćemo se organizaciju ovog najavnog događanja DOBRO World Cupa Osijek podići na još veću razinu i iz Osijeka poslati najljepšu sliku širom Lijepe naše, ali i šire,” istaknula je Ivana Maltašić, koordinator aktivnosti Svjetskog kupa u gimnastici.

Već sada sudjelovanje na Najdužoj gimnastičkoj špagi na svijetu potvrdili su brojni klubovi iz Slavonije i Baranje, a organizatori se nadaju i velikom odazivu sportskih rekreativaca svih dobnih skupina koji će samo trebati doći i uključiti se u gimnastičku špagu.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovom velikom sportskom događaju trebaju se pojaviti na Promenadi (kod Pješačkog mosta) u subotu (12. svibnja) u 18 sati.

DRUŠTVENE MREŽE