Ragbijašice Nade superiorne na otvaranju R-7 sezone u Splitu

R-7 Minea Matić

Na prvom turniru prvenstva Hrvatske u ragbiju 7 za žene, ragbijašice Nade uvjerljivo su nadmašile konkurenciju iz Zagreba. Splitske djevojke su u sva četiri susreta upisale uvjerljive pobjede. O dominaciji cura iz Splita najbolje govori podatak da su u četiri susreta postigle 141 poen a primile tek pet.

Trener splitskih djevojka Nikola Denić stvorio je tehnički i trkački moćnu ekipu koja je spremna vrlo disciplinirano odgovoriti svim izazovima i zamkama ragbijaške sedmice. Svojom upornošću te kvalitetnim stručnim radom ragbijašice Nade napravile su iskorak pred konkurencijom.

Franćeska Pleština R-7

Na prvom ovogodišnjem turniru u Splitu dobro su to iskusile djevojke iz ŽARK Mladosti i ŽRK Zagreb.

U međusobnim susretima zagrebačkih ekipa više uspjeha imale su iskusnije djevojke iz ŽARK Mladost. Ukupnom pobjedom i rezultatima na splitskom turniru ragbijašice Nade stekle su ogromnu prednost u trci za ovogodišnji naslov. Teško je vjerovati da će stečenu prednost ispustiti na drugom turniru PH koji se igra 26. svibnja u Zagrebu.

Ragbijašice Nade nastupale su u sastavu: Franćeska Pleština, Tihana Žaja, Ela Kovačić, Vedrana Alajbeg, Maja Gajica, Sara Buratović, Minea Matić, Anabela Bonačić-Vicić, Nikolina Điko, Ana Colić i Laura Banovac.
PH R-7, 1. krug:

ŽARK Mladost – ŽRK Zagreb 15:5
RK Nada – ŽARK Mladost 43:0
ŽRK Zagreb – RK Nada5:27

PH R-7, 2. krug:

ŽRK Zagreb – ŽARK Mladost 0:22
ŽARK Mladost – RK Nada 0:20
RK Nada – ŽRK Zagreb 51:0

(Foto: M. Bubrić i H. Čizmić)

OSTALI SPORTOVI